Şiddete sıfır tolerans!

Vali Güzeloğlu, ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen bir sorun olarak karşılarına çıktığını aktararak, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracağını belirtti.

Haberler 18.12.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu bakanlnda, Kadna Yönelik iddetle Mücadele Koordinasyon Plan Toplants düzenlendi.

Valilik Hevsel Salonunda düzenlenen toplant öncesi açklama yapan Güzelolu, tüm Türkiyede e zamanl olarak kadna iddetle mücadele eylem plan il deerlendirme toplantlar gerçekletirildiini söyledi.

KADINA YÖNELK DDET

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, çileri, Milli Eitim ve Salk Bakanlklar ile Diyanet leri Bakanlnn ortak çalmas sonucu 75 maddelik protokol hazrlandn belirten Güzelolu, öyle konutu: Ülkemizde son 17 ylda kadnlarmzn toplumsal statüsünün güçlendirilmesi kadn haklarnn gelitirilmesi ve kadna yönelik her türlü iddetin önlenmesi konusunda yasal düzenlemeler yaplm. iddetle mücadeleye yönelik alt yap güçlendirilmitir. Milli ve manevi deerlerimizle asla badamayan kadna yönelik iddet Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdogann ifadeleriyle bir insanlk suçudur. iddete kar sfr tolerans ilkesiyle mücadelemizi yürütüyoruz.

EKONOMK GELMLK

Vali Güzelolu, ekonomik gelimilik ve eitim düzeyine baklmakszn tüm dünyada yaygn olarak görülen kadna yönelik iddetin ulusal ve uluslararas tüm gelimelere ramen bir sorun olarak karlarna çktn aktararak, kadna yönelik ayrmclk ve iddetin önlenmesinin toplumsal kalknmaya da ivme kazandracan belirtti.

Güzelolu, öyle devam etti: Kadna yönelik iddetle etkin bir ekilde mücadele edilmesi ancak bata tüm kamu kurum ve kurulular olmak üzere sivil toplum özel sektör akademik alan ve medya olmak üzere sorumluluk ve vicdan sahibi herkesin bu konuda tek yürek ve tek vicdan olmasyla mümkündür.

çALIMA GURUBU KURDUK

Güzelolu, sözlerine öyle devam etti: 2019 yl içerisindeki kadna yönelik iddetle mücadelede mevcut durumun deerlendirilmesi ve alnmas gereken önlemlerin kararlatrlmas amacyla Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlmzn öncülüünde Adalet Bakanl, çileri Bakanl, Milli Eitim Bakanl, Salk Bakanl ve Diyanet leri Bakanl yetkililerinin de yer ald bir çalma grubu oluturuldu. Ankarada ilgili Bakanlarn katld ve oluturduu bu kurulun ilimizde de bugün e zamanl olarak ilgili temsilcileriyle bir aradayz. Söz konusu çalma grubu Türkiye genelinde mevcut durum sorunlar ve çözüm önerilerini deerlendirerek alnmas gereken tedbirleri tespit etti. imdi bizler de Diyarbakr özelinde katlan tüm deerli katlmclarmzn kurumsal i birlikleri ile Diyarbakra dönük alnan kararlarn uygulanmasn mücadelede baarya ulamak için gereken alt çalma gruplarnn oluturulmasn ve bir insanlk suçu olan ve sfr toleransla mücadelesi sürdürülen kadna yönelik iddetle mücadelenin ilimizin tamamen gündemin dna çkartlmas için Kadna Yönelik iddetle Mücadele Diyarbakr Koordinasyon Plann hazrladk. lk defa bu derece geni çapl bir katlmla kurumsal ibirlii içerisinde bu süreç umuyorum ki bu insanlk suçunun ortadan kaldrlmasnda ve sonuç alnmasnda ilimiz özelinde çok önemli katklar salayacaktr diye konutu.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantya, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Rfai Yldrm, l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, l Salk Müdürü Cihan Tekin, Büyükehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakan Vekili Handan Eker katld.

Ana Sayfaya Git