395 deprem konutu için kura çekildi

Elazığ'da, 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde evleri yıkılanlar için Mustafapaşa Mahallesi'nde yaptırılan 395 konut için kura çekimi yapıldı.

Haberler 25.11.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kiinin hayatn kaybettii 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan, evleri yklan veya ar hasar gören depremzedelerin yaralarnn sarlmas için balatlan çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Mustafapaa Mahallesinde 4. etapta yapm tamamlanan 395 konut için l Özel daresinde kura çekim töreni gerçekletirildi.

DEPREM KONUTLARI

Vali Ömer Toraman, törende yapt konumada, hak sahibi vatandalarn bir an önce konutlarna kavumalar için tüm kurum ve kurulular olarak gayret sarf ettiklerini söyledi.

Mustafapaa Mahallesinde son kalan evlerin kura çekimini yapacaklarn ifade eden Toraman, Deprem afetinden ve kentsel dönüümden dolay hak sahibi vatandalarmzn olduu bir mahallemiz. 4. ve son etabn kurasn çekiyoruz. dedi.

Konutlarn tüm depremzedelere hayrl olmasn dileyen Toraman, öyle konutu:

Bugün itibariyle kura çekimi yaplan toplam konut ve i yeri says 12 bin 795e yükseldi. Önümüzdeki günlerde de dier etaplar için kura çekimlerine devam edeceiz. Bu bir haftalk süre içerisinde çok ciddi manada kura çekimi olacak. TOK, inaatlar çok ciddi bir seviyeye getirdi. Bakanlmz bunlar çok hzl bir ekilde kabulünü yapp dier ilemleri tamamlayp kuras çekilebilir hale getiriyor. Kuras çekilen konutlar en ksa sürede vatandalarmza teslime edeceiz.

Ana Sayfaya Git