398 işçi alınıyor

Diyarbakır'da TYP kapsamında okullara 398 temizlik personeli alınacak. Başvurular bugün itibariyle Alo 170 ile https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılıyor.

Haberler 07.01.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüünce lçe Milli Eitim Müdürlükleri ile 17 TYP kapsamnda 398 Okul Temizlii kontenjan için 3 ay süreli TYP açlacak.

Toplum Yararna çalma Program kapsamnda okullarda temizlik personeli olarak istihdam edilmek üzere 398 kii alnacak.

Açlan kontenjan için bavurular bugün itibariyle balayp 5 gün devam edecek. Bavurular, kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numaras ve ifre kullanlarak yaplabilecek.

BAVURULAR BALIYOR

Noter kuras yönteminin kullanlaca aday seçiminde tüm lçe Milli Eitim Müdürlükleri nezdinde TYPler için bay bavuru sahiplerinde engelli ve eski hükümlülük koullar hariç 35 ya üstü olma koulu aranyor.

SGK sorgular esnasnda 4/a sigortall bulunan, emeklilik kayd bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kiiler TYPden yararlanamayaca gibi bavuru tarihinden önceki bir ay içerisinde SGK 4/a sigortal kayd olanlar katlmc olarak seçilemeyecek.

ADRESE DAYALI SSTEM

TYPlere; Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde ayn hanede oturan kiilerden artlar salayan herkes bavuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalan hane halk da dahil olmak üzere ancak bir kii katlmc olarak belirlenecek. Ayn haneden bavuru yapan kiilerin bavuru tarihine en yakn döneme ait gelir getirici bir ite çalmas sonucu elde ettikleri gelirler toplamnn asgari ücretin 1,5 katn amas durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri TYPye katlamayacak.

Kura sonras oluan listeler nihai liste olmayp, yüklenici ve KUR tarafndan gerekli inceleme ve kontrol ilemleri sonrasnda kesinleecek. nceleme ilemleri tamamlanmadan program balatlmayacak. Nihai Listelerin açklanmas için 15 ubat öngörülüyor. 1 Martta balayacak olan TYP 31 Mays da sonlanacak.

KPSS SONUçLARI AçIKLANDI

Öte yandan, KPSS-2021/2ye ilikin baz kamu kurum ve kurulularnn kadro ve pozisyonlarna yerletirme sonuçlar açkland.

ÖSYM Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 22-29 Aralk 2021 tarihleri arasnda tercihleri alnan KPSS-2021/2 baz kamu kurum ve kurulularnn kadro ve pozisyonlarna yerletirme ilemleri tamamland.

Adaylar, yerletirme sonuçlarna ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile eriebilecek.

Ana Sayfaya Git