4 bölgeye karantina

Batman'ın Sason ilçe merkezinde 3 ayrı nokta ve 1 köy, korona virüs nedeniyle karantinaya alınarak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Haberler 01.04.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sason Kaymakamlndan yaplan açklamada ilçeye bal Altdere köyünde ve ilçe merkezinde 3 ayr adreste korona virüs salgnn kontrolü amacyla, Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamnda ikinci bir deerlendirmeye kadar karantina uygulamasna karar verildii ve karantina sürecinin hali hazrda devam ettii belirtildi.

DÖRT BÖLGE KARANTNADA

Açklamada, Tüm vatandalarmzn kendi ikametlerinde kalmalar, çok zorunlu olmadkça dar çkmamalar, ilçemize ve köylerimize dardan gelen herkesin ikamet ettii yerdeki kiilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çkmamalar ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sal açsndan hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmedii muhtarlarmz ve kolluk birimlerimiz tarafndan denetlenecektir. Riayet etmeyen kiilerin zorunlu karantina altna alnaca kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

Alnan tedbirler kapsamnda karantinaya alnan noktalarda ve ilçe giri çklarnda jandarma ekipleri, güvenlik korucular ve polis ekipleri, salk personelleri ile birlikte ate ölçüm araçlaryla salk taramas balatt.

Ana Sayfaya Git