4 gündür aranıyor

Çayda kaybolan hemşireyi arama çalışmalarında 4'üncü gün

Haberler 15.06.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte, Müküs çay kenarnda piknik yaparken, elini ykad srada dengesini kaybederek düünce hayatn kaybeden hemire Halime Timurta için suya giren ve kaybolan meslekta Eyyüp Günei arama çalmalar, 4üncü günde de sürdürüldü.

4 GÜNDÜR ARANIYOR

Olay, 11 Haziranda Pervari ilçesine bal Beendik beldesindeki Müküs çaynda meydana geldi. Bir grup salk çalan, piknik yapmak için bölgeye gitti. çay kenarnda piknik yapan salk çalanlarndan hemire Halime Timurta, elini ykad srada dengesini kaybederek suya dütü. Akntya kaplan Timurta gören arkadalar da suya girip, kurtarmak istedi. çaya girenler tarafndan Timurta çkarlrken, çevredekilerin ihbaryla da bölgeye jandarma ve salk ekipleri sevk edildi. Kalp masaj yaplan Timurta, tüm müdahalelere ramen kurtarlamad.

HES ÖLGESNDEK ARAMA

çaya giren 5 kii de yine çevredekiler tarafndan kurtarld ancak hemire Eyyüp Güne gözden kayboldu. Günei arama çalmalarnda, 4üncü güne girildi. Bitlis ile Vandan gelen jandarma ve emniyete ait su alt arama-kurtarma ekipleri ile AFAD, UMKE, jandarma ve güvenlik korucularndan oluan ekiplerle su alt, su yüzeyi ve çay kenarnda aramalar sürdürülüyor. Müküs çaynda balatlan çalmalar, Botan çay ile çetin Baraj ve hidroelektrik santrali (HES) bölgelerinde devam ediyor.

VAL BÖLGEDE NCELYOR

Vali ve Belediye Bakan Vekili Osman Hacbektaolu da Beendik beldesinde arama çalmalarn yerinde inceleyerek, Kaymakam Ali Recai Yerlikaya ve l Jandarma Komutan Tugeneral Uur Ertekinden bilgi ald, beldeye 7 kilometre uzaklktaki Hac Mehmet köyünde kayp hemirenin babas Eyüp Güne ve yaknlarn ziyaret etti. Hacbektaolu, bölgedeki arama çalmalar ile ilgili Güne ailesini bilgilendirdi, devletin tüm imkan ve kabiliyetlerinin seferber edildiini söyledi.

Beendik beldesinde incelemelerini tamamlayan Vali Hacbektaolu, Pervari ilçesine geçerek, kaymakamlkta oluturulan kriz masasnda Eyyüp Güne ile ilgili arama çalmalarnn deerlendirildii toplantya bakanlk etti. l Jandarma Komutan Ertekin, çalmalarla ilgili bilgi verdi. Toplantda bölgede tekrar hem kydan hem sudan hem de havadan aramalar yaplaca, görgü tanklar ile yaplan mülakatlarda deerlendirilerek, çalmalarda insansz hava araçlar ve dronlar da kullanlaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git