4 il de korona tespit edilen yerleşim merkezleri karantina da

Dört ilde yerleşim yerlerinde koronavirüs vakaların gözlemlenmesi sebebiyle bir çok yerleşim merkezinde karantina bölgeleri ilan edildi.

Haberler 17.06.2020 - 17:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dört ilde yerleim yerlerinde koronavirüs vakalarn gözlemlenmesi sebebiyle bir çok yerleim merkezinde karantina bölgeleri ilan edildi.

Bugün karantina uygulamas balatlan yerleim yerleri;

BATMAN

Gercüte 2 ev karantinaya alnd

Batmann Gercü lçesinde yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamnda tek katl ev ile iki katl bir dairede karantina uygulamas balatld.

Gecüte tek katl evde yaayan bir kadnda korona virüs üphe edilmesi üzerine yanndaki 2 katl evde de filyasyon çalmas balatld. Bunun üzerine kadnn temasl olduu 22 kiinin yaad 2 ev, karantinaya alnd. 14 gün süreyle gözlem altnda kalacak kiilerin evlerinin giri ve çklar, güvenlik güçleri tarafndan kontrol altna alnd.

Gercü Kaymakamlndan yaplan açklamada, Korona virüs tedbirleri kapsamnda Umumi Hfzsshha Kurulunun 16 Haziran 2020 tarihli karar gerei korona virüs salgnnn yaylmasn önlemek ve vatandalarmz bu salgndan korumak için 14 gün süreyle, ilçemiz Balarba Mahallesi 107 sokak No 7 adresindeki bina karantinaya alnm olup belirtilen adrese giri ve çklar yasaklanmtr. Bata güvenlik ve salk olmak üzere bütün tedbirler alnmtr denildi.

KAYSER

Kayseride 22 daireli bina karantinaya alnd

Kayseride 22 daireli bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

l Hfzsshha Kurulu, Kovid-19 testi pozitif çkan bir kiinin, merkez Melikgazi ilçesi Aydnlkevler Mahallesinde yaad 11 katl apartmanda 14 gün karantina uygulanmasn kararlatrd.

Ekipler, karar üzerine 22 dairenin bulunduu bina çevresinde önlem ald.

KOCAEL

Kocaelinin çayrova ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda bir sokakta karantina uygulamas balatld.

Alnan bilgiye göre, Özgürlük Mahallesi 205/1 Sokakta, pozitif vaka ve bunlarla temasl kiiler tespit edildi.

Test sonucu pozitif çkan baz kiiler tedavi altna alnd.

lçe Hfzsshha Kurulu, sokakta 21 Hazirana kadar karantina tedbirlerinin uygulanmasna karar verdi.

MARDN

Mardinin merkez Artuklu ilçesinde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda 2 mahallede ksmi karantina uygulamas balatld.

lçede Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde Kovid-19 testleri pozitif çkan vakalarn artmas ve sosyal hareketliliin devam etmesi üzerine lçe Hfzsshha Kurulunca yeni kararlar alnd.

Buna göre, Ortaköy Mahallesinde Yeni Salk Oca Caddesi, Küme Evleri, Eski Mardin Caddesi ve Eski Mardin Soka, Gökçe Mahallesinde ise Menderes Caddesi ve Menderes Soka ikinci bir karara kadar karantinaya alnd.

Snrlar belirtilen bölgeler kontrol altna alnarak, zorunluluk halleri dnda giri ve çklara kapatld.

Ana Sayfaya Git