4 ilde sahte alkol operasyonu: 30 gözaltı

Ankara merkezli Diyarbakır'ın da aralarında olduğu 4 ilde düzenlenen operasyonda, sahte içki ürettiği ve sattığı tespit edilen 30 zanlı yakalandı.

Haberler 26.12.2020 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, yaklaan ylba nedeniyle içki satnn artaca ve buna bal olarak piyasaya sahte alkollü içki sürülme ihtimali üzerine çalmalarn younlatran Ankara Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan 32 üpheli hakknda gözalt karar çkartld.

Ekipler, karar dorultusunda, üphelilerden 30unu Ankara, Diyarbakr, Bursa ve Kayserideki 31 adrese düzenledikleri e zamanl basknlarda yakalad.

Örgüt elebalar ile söz konusu malzemelerin temin ve datmndan sorumlu örgüt üyelerinin de gözaltna alnd operasyonda, 20 ton 550 litre etil alkol, 252 ie sahte içki, 6082 TAPDK bandrolü ve içki iesi etiketi, 32,5 litre sahte içki yapmnda kullanlan yan ürün, damtma arac, 3 ruhsatsz tabanca, bunlara ait arjörler, 11 dolu fiek ve az miktarda uyuturucu ele geçirildi.

S.Ö. ve A.D. tarafndan yönetilen suç örgütünün, Türkiyeye kaçak yollardan soktuu malzemelerle metil ve etil alkolle sahte içki üreterek sattklar tespit edildi.

Öte yandan, gözaltna alnan örgüt elebalarndan A.Dnin, ikametine yaplan polis basknndan kaçmak için yatak odasndaki baza içerisine sakland ve üzerine de olunu yatrd belirtildi.

SUçLARI çETE KAPSAMINDA

Operasyonun örgütlü suçlar kapsamnda olduu ve Ankarada ilk kez sahte içki üreten bir çetenin kimyagerinden datm elemanna kadar tüm üyeleriyle deifre edilerek çökertildii örenildi.

Ayrca suç örgütünün 6 aydr teknik ve fiziki olarak takip edildii, sahte içkilerin ylba öncesinde piyasaya sürülecei bilgisi üzerine operasyon tarihinin öne çekildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git