4 ilde yasadışı organ nakli operasyonu: 10 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde "Organ ve Doku Ticareti" yapan şebekeye düzenlenen operasyonda aralarında doktorun da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 17.08.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü Göçmen Kaçakçlyla Mücadele ve Hudut Kaplar ube Müdürlüü görevlilerince, Organ ve Doku Ticareti konusu ile ilgili yürütülen çalmalar kapsamnda; 9 Austosta stanbul merkezli 4 ilde belirlenen ebekeye operasyon düzenlendi.

10 K GÖZALTINDA

Operasyonda, böbrek vericileri olduu tespit edilen C.Y. ve B.A. ile araclar N.B. ve .E. Nevehirde, O.Y. Kayseride gözaltna alnrken, böbrek alcs K.Ü. Mardinde, kimlik bilgileri kullanlarak sahte evrak hazrlayarak böbrek nakli gerçekletirdii öne sürülen M.Ü. stanbulda gözaltna alnd. Adli soruturmann devamnda, üphelilerden B.A.nn böbreini borçlarndan dolay zorla satmak durumunda kaldn beyan etmesi üzerine, yaplan aratrmalar sonucu böbrei ald belirlenen E.U. ile kimlik bilgileri üzerinden yasad organ nakli yaplan kardei M..U. 12 Austosta Mardinde yakalanarak gözaltna alnd.

Göçmen Kaçakçl ubesi ekiplerince yakalanan ve Resmi Belgede Sahtecilik ile Organ ve Doku Ticareti suçlarndan adli makamlara sevk edilen üphelilerden C.Y, B.A, E.U. ve M..U. emniyetteki ilemlerinin ardndan adli makamlarca serbest braklrken K.Ü, M.Ü. ve .Ö. hakknda adli kontrol hükümleri uyguland. Operasyonda gözaltna alnan N.B. ve .E. ise tutukland.

Ana Sayfaya Git