4 ile petrol müjdesi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Erzurum, Siirt, Şırnak ve Mardin sınırları içinde petrol arayacak. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 31.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl, Erzurum, Siirt, rnak ve Mardinde petrol arayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl Maden ve Petrol leri Genel Müdürlüünce (MAPEG), 4 adet 4. grup maden sahas ihale edilecek.

Konuya ilikin karar, Resmi Gazetede yaymland. Buna göre, Sivas, Malatya ve Elaz illerinde 4. grup demir maden sahas uç ürün üretimine yönelik tesis kurulmas artyla, Konya, Mula, Gaziantep, Antalya, Karaman ve Ispartada ise 4. grup alüminyum maden sahas ara veya uç ürün üretimine yönelik tesis kurulmas artyla ihaleye çkarld.

Ayrca Ankara, Krkkale, Adana, Kayseri, Yozgat ve Bingölde 4. grup demir maden sahas ve Sivas, Malatya, Elaz, Gümühane, Erzurum ve Artvinde 4. grup kurun, çinko, bakr ve molibden maden sahas uç ürün üretimine yönelik tesis kurulmas artyla ihale edilecek.

PETROL ARAMALARI

hale edilecek sahalara ilikin bilgiler, 30 Temmuzdan itibaren MAPEGin internet adresinde ilan edilecek.

Kapal teklif ve açk artrma usulü ile yaplacak olan ihaleye katlabilmek için gereken teminat tutar, sahann artnamesinde belirtilen taban ihale bedelinden ve kapal olarak verilen teklifin yüzde 20sinden az olamayacak.

Bavurular, ihalenin yaplaca tarihte saat 09.00-09.30da Maden ve Petrol leri Genel Müdürlüüne dorudan yaplacak.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl Maden ve Petrol leri Genel Müdürlüünün petrol hakkna müteallik karar da Resmi Gazetede yaymland.

Bu kapsamda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklna (TPAO) Erzurum, Siirt, rnak ve Mardin snrlar içinde kalan 3 petrol arama ruhsat tahsis edildi. Söz konusu ruhsatlar 5 yl süreyle geçerli olacak.

Ana Sayfaya Git