4 yıl arayla iki kızı kayboldu

Van'ın İpekyolu ilçesinde, 4 yıl önce evinden çıktıktan sonra haber alınamayan Suriyeli Cevahir Hasan Şeyho'nun (17), ablası Yeter Hasan (19) da 4 gün önce aynı şekilde kayboldu. Kızları için kayıp başvurusunda bulunan 9 çocuk annesi Sabah Şeyho, "7 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden iç savaştan kaçarak Van'a geldik. Benim bir kızım 4 yıl önce, diğer kızım da 4 gün önce evden çıktıktan sonra kayboldu. Kaçırıldıklarını düşünüyorum. Kızlarımın bulunması için yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Haberler 31.03.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Halep kentindeki iç savata 7 yl önce babalar Faruk eyhoyu kaybeden eyho ailesi, kaçp, Vann pekyolu ilçesine bal Serhat Mahallesine yerleti. Burada yaamaya balayan eyho ailesinin kzlarndan Cevahir Hasan, 4 yl önce evinden çkt. Cevahir Hasandan bir daha haber alnamad. eyho ailesi, Cevahir Hasan için polise kayp bavurusunda bulundu.

4 YIL SONRA ABLASI KAYBOLDU

Cevahirin ardndan 4 gün önce, ablas Yeter Hasan da ayn ekilde evinden çktktan sonra kayboldu. Yeter için de aile, kayp bavurusunda bulunurken, kzlarn gözü yal annesi Sabah eyho, her gün evinin önünde oturup kzlarnn gelecei günü beklediini söyledi. Anne eyho, kzlarnn bulunmas için yetkililerden yardm beklediini söyledi.

KAçIRILDILAR MI KAçIRILMADILAR MI BLMYORUM

Arapça konuan anne Sabah eyho, 4 yl önce kzm kayboldu. Kaçrld m, kaçrlmad m o konuda hiçbir bilgi alamadk. Onun dnda 3 gün önce 19 yanda olan dier kzm da ayn ekilde kaçrld m veya daha önce kayp olan kzmla beraber ayn konuya ilikili midir? Bununla ilgili valilie, emniyete kayp bavurusunda bulunduk. u ana kadar her iki kzmdan hiçbir haber alamadk. Onun için ben u an eve gitmek istemiyorum. Ben evin kapsnda oturuyorum. Kzm istiyorum. Bütün devlet yetkililerinden bunu talep ediyorum, bana bir çare bulun. Benim ne dümanm var ne de kimseyle bir husumetim var dedi.

KIZLARIMIN BULUNMASINI STYORUM

Anne eyho, savatan kaçtn anlatarak, Türkiyeye geldim. Bundan dolay ben bir Allaha, bir de Türkiye Cumhuriyetine güveniyorum. Kzlarmn bulunmas için ne gerekiyorsa yapsnlar. Kzlarm bulsunlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git