40 yıl bez kullandı!

Mesanesi delindi, 40 yıl bez ile yaşadı, hayata küstü: Operasyon ile gelen mutluluk

Haberler 24.04.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinin Tarsus ilçesinde yaayan 58 yandaki dört çocuk annesi Zeycan Yalçnkayann 40 yl önce geçirdii rahim ameliyat srasnda mesanesi delindi. ki kez ameliyat olmasna ramen sorunu giderilemeyen Yalçnkaya 40 yl boyunca bez ile yaamak zorunda kald. Diyarbakr Dicle Üniversitesinde üroloji uzman Doç. Dr. Mansur Dagulli tarafndan yaplan baarl bir operasyon ile Yalçnkaya, 40 yldr kulland hasta bezinden kurtuldu.

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanelerinde üroloji uzman olarak görev yapan Doç. Dr. Mansur Dagulli, 58 yandaki ve dört çocuk annesi Zeycan Yalçnkayaya 40 yl sonra mutluluk getiren operasyonu anlatt.

40 YIL ÖNCE RAHM AMELYATI GEçRD

Doç. Dr. Dagulli, hastann 40 yl önce rahim ameliyat srasnda mesanesinin delindiini, bunun üzerine iki kez ameliyat olduunu fakat ameliyatlardan istenilen baarnn elde edilemediini belirterek unlar söyledi:

Mesane delinmesi genelde rastlanlan bir durum. Hasta sorunu çözülmeyince bunun üzerine hayata küsmü. Sürekli bez ile hayatn devam ettirmi. Her gün en az be kez bez deitirmek zorunda kalm. Hastay bir ekilde ikna edip bana getirdiler. Ben de ameliyatn yaptm. çok zor ve özellikli bir ameliyatta hasta fayda gördü, bu sorundan kurtuldu, bir aydr rahat bir ekilde yaamn sürdürüyor. Hastamz bekledii mutluluu 40 yl sonra yaamaya balad. Hastamzn mutlu olmas ve bu sorundan kurtulmas kendisi kadar bizi de çok sevindirdi.

Zeycan Yalçnkayann aabeyi Mehmet Can ise kardeinin dört çocuu olduunu ve mesanedeki deliin, her çocuk doumundan sonra daha da açldn ve bez kullanmak zorunda kaldn belirterek, Diyarbakrda bize misafirlie geldi, bize Doç. Dr. Mansur Dagulliyi önerdiler. Sa olsun kendisi baarl bir ameliyat ile kardeimi 40 yldr urat bu sorundan kurtard. Kendisine çok teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git