41 güvensiz maske (GÜBİS) üzerinden paylaşıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemi sürecinde 335 kişisel koruyucu donanımı denetleyerek, 41 maske markasını güvensiz ürün olarak tespit etti.

Haberler 19.04.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan yaplan açklamaya göre; Sal ve Güvenlii Genel Müdürlüü tarafndan güvenli kiisel koruyucu donanmlarn piyasaya arzn salamak için gözetim ve denetim faaliyetleri titizlikle gerçekletirilirken, öncelik vatandan saln ve güvenliini korumak oldu.

Bu kapsamda, pandemi sürecinde 335 kiisel koruyucu donanm denetlendi. Güvensizlik üphesiyle numunesi alnan ürünler testlere gönderildi. Burada 41 maske markas güvensiz ürün olarak tespit edildi. Güvensizlik tespitleri, solunum koruyucu donanmlar alannda onaylanm kurulu olan laboratuvarlarda ilgili standartlara uygun bir ekilde gerçekleti.

Bu 41 maskeye ait marka, model ve seri numaralar Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBS) üzerinden kamuoyuyla paylald. Açklamada ayrca bakanln, ürettikleri ürünlerle vatandan salna kast eden ve haksz rekabete yol açan kiilerin, firmalarn takipçisi olmaya devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git