41 kişi için 41 bin fidan

Elazığ depreminde hayatını kaybeden 41 kişi için 41 bin fidan toprakla buluşuyor

Haberler 25.01.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, geçen sene 24 Ocakta meydana gelen depremde hayatn kaybeden 41 kii için 41 bin fidan toprakla buluturuyor.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak 2020de meydana gelen 6,8 büyüklüündeki depremde yklan binalarn enkaznda hayatn kaybeden 41 kii unutulmad.

Depremzedelerin yaralar devlet eliyle sarlrken hayatn kaybedenlerin ansn yaatmak için Elaz Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri depremin 1. ylnda harekete geçti.

Gençler, Elaz Belediyesinin katklaryla, 41 genç 41 bin fidan slogan ile depremzedeler için yaplan konutlarn bulunduu alanlara yaamn yitirenlerin ansna fidan dikme etkinlii balatt.

Etkinlik kapsamnda ilk etapta depremde Sürsürü Mahallesinde çöken Dilek ve Petek sitesinin bulunduu alanda, yaamn yitirenlerin isimlerinin yazl olduu künyelerin asld 41 fidan toprakla buluturuldu.

çalmalarn bir ayda tamamlanmas planlanrken, kentin farkl noktalarnda fidan dikme etkinlii sürüyor.

Kentte dikilecek 41 bin fidann bakmn da gönüllü gençler yapacak.

BU FDANLAR ONLARIN ANISINA BÜYÜYÜP AAç HALNE GELECEK

Elaz Belediyesi Gençlik Meclisi Bakan Uur Celayir, Elazda yaanan depremde hayatn kaybedenler için 41 bin fidan toprakla buluturmaya baladklarn söyledi.

Hayatn kaybedenler için yaplacak en güzel etkinliin fidan dikmek olduunu düündüklerini dile getiren Celayir, depremin birinci ylnda, hayatn kaybeden 41 vatanda isimleri ile anmak istediklerini belirtti.

Celayir, vefat eden vatandalarn isimlerinin bulunduu künyeleri diktikleri fidanlara astklarn anlatarak, Fidanlar daha çok depremzedeler için konutlarn yapld alanlara dikiyoruz. Bu fidanlar onlarn ansna büyüyüp aaç haline gelecek. Fidanlarn bakmn da gönüllü gençlerimiz yapacak. dedi.

Devletin depremzedeler için çalmalar sürerken, gençler olarak da depremin izlerinin silinmesi için yürütülen çalmalara katk sunmak istediklerini aktaran Celayir, depremde kaybedilen vatandalar her yl en iyi ekilde anacaklarn kaydetti.

Celayir, fidan dikerek ayn zamanda farkndalk oluturmak istediklerini dile getirerek, Hem de depremin izlerini diktiimiz fidanlarla silmeye çalyoruz. Devletimiz bütün imkanlaryla, maddi ve manevi vatandalarmzn yannda oldu. Olmaya da devam ediyor. Bizler de bu tür farkndalk etkinlikleri ile sürekli sahada olmaya devam edeceiz. diye konutu.

çALIMALARIMIZI GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YAPIYORUZ

Gençlik Meclisi üyelerinden Emirhan Bak, gönüllü arkadalar ile depremde yitirilen canlar diktikleri fidanlarla andklarn söyledi.

Fidanlar büyük bir özenle toprakla buluturduklarn anlatan Bak, Deprem sürecinden bu yana Elaz Belediyesi Gençlik Meclisi olarak her daim sahadaydk. Depremzede ailelere ulaarak, ailelerin ihtiyaçlarn karladk. çalmalarmz gönüllülük esasyla yapyoruz. Bu etkinlik ile de dikmi olduumuz fidanlarla depremde kaybettiimiz vatandalar anmak istedik. ifadelerini kulland.

Abdulkadir Anlaçk ise arkadalar ile kar, k, souk demeden Elaza hizmet sunduklarn belirtti.

Yaanan felaketin üzerinden bir yl geçmesine ramen aclarn çok taze olduunu aktaran Anlaçk, Vefat eden vatandalarmzn acsn kendi ailemizin bir ferdi gibi yüreklerimizde hissediyoruz. Onlar için 41 bin fidan dikiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git