42 kişi şehit olmuştu

Çığ faciasının yıl dönümünde şehitler, mezarları başında anıldı

Haberler 04.02.2022 - 02:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van-Bahçesaray kara yolunda, 4- 5 ubat 2020 tarihlerinde meydana gelen 42 kiinin ehit olduu, 84 kiinin yaral kurtarld ç faciasnda hayatn kaybeden 8 güvenlik korucusu, olayn yl dönümü öncesi mezarlar banda anld. Kucana ald olu Yusuf ile ehit ei Abdulselam Mantan mezarna gelip dua okuyan Dilber Manta, imdi 2,5 yana geldi. Babasn bana sorarsa ben ne diyeceim diyerek gözya döktü.

Van- Bahçesaray yolundaki 3 bin rakml Karabet Geçidinde, 2 yl önce ilki 4 ubat, ikincisi ise 5 ubatta meydana gelen ç felaketinde 11i asker, 8i güvenlik korucusu, 3ü itfaiye eri olmak üzere 42 kii ehit oldu, 84 kii de yaral olarak kurtarld. ç faciasnn 2nci yl dönümünde ehit olan 8 güvenlik korucusunun yaknlar, mezarlarnn bulunduu çatak ilçesine bal Alacayr Mahallesi ve çemik mezrasnda topland. ehit yaknlar, mezarlar banda, Kuran- Kerim okuyup, dua etti. çda ehit olan ayn aileden kuzen olan Metin, Abdulselam, Nimettullah Manta, Mehmet Eren ve Bayram Bulcarn mezarnn banda dua okuyan çocuklar, eleri ve yaknlar gözya döktü.

ç faciasnn yl dönümünde ehitler, mezarlar banda anld

çOCUKLARIMIN BÜTÜN YÜKÜ BANA KALDI

Kucana ald 2,5 yandaki olu Yusuf ile ei Abdulselam Mantan mezarna gidip dua eden 4 çocuk annesi Dilber Manta, yaanan ç faciasnda eini kaybettikten sonra evin büyük yükünün kendisinde kaldn söyleyerek alad. Ei ç altnda kalrken Yusufun henüz 6 aylk olduunu ifade eden Manta, imdi 2,5 yana geldi. Babasn bana sorarsa ben ne diyeceim. Bahçesaray kara yolunda 5 kii ç altnda kalmt. Onlar kurtarmak için bölgeye gitmilerdi. Sonra ikinci ç indi benim eim de altnda kald dedi.

BABASIZ BÜYÜMEK çOK ZOR

Babas Nimetullah Mantan ç altnda kalrken, kendisinin Van skele mam Hatip Kz Anadolu Lisesi 3üncü snfnda okuduunu ve ölüm haberinin de o günün akamnda örendiini anlatan Yasemin Manta (18) ise, Böyle bir ac yok. Allah kimseye göstermesin. Babasz büyümek çok zor bir durum. Ne söyleyeceimi bilemiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git