43 aile yeni evlerine kavuştu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin "Kurayla birlikte il genelinde 10 bin 155, Şırnak merkezde ise 5 bin 716 konutun tamamı hak sahibine teslim edilmiş olacak"

Haberler 18.08.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta çekilen kura ile terör maduru 43 aile yeni evlerine kavumann sevincini yaad.

çevre ve ehircilik Bakanlnca terör madurlar için kent genelinde, mahallelerde etap d kalan konutlarn kura çekimi Gençlik ve Spor l Müdürlüü Gençlik Merkezi Salonunda yapld. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alnarak hak sahiplerinin de salonda hazr bulunduu kura noter huzurunda yapld. Kura kamera ile kayda alnd.

çevre ve ehircilik l Müdürü Ahmet ahin, gazetecilere yapt açklamada, sokaa çkma yasa döneminde terör olaylar nedeniyle evleri yklan, zarar görenler için Toplu Konut daresince (TOK) yaplan konutlarn kura çekimini gerçekletirdiklerini belirtti. Kendilerine yaplan 126 bavurudan 43 kiinin kurayla konutuna kavuacan böylelikle rnakta bugüne kadar yaplm olan tüm konutlar hak sahiplerine teslim etmi olacaklarn ifade eden ahin, konutlarn 38i merkez, 2sinin Cizre ve dier 3ünün de Silopide olacan bildirdi.

TERÖR MADURU ALELER

ahin, unlar kaydetti:

Kurayla il genelinde 10 bin 155, rnak merkezinde ise 5 bin 716 konutun tamam hak sahibine teslim edilmi olacak. Bundan sonraki süreçte parsel alan TOK alan dnda kalan vatandalarn ödemelerini Valilik Zarar Tespit Komisyonu tarafndan, parseli TOK alan içerisinde kalan vatandalarmza da çevre ve ehircilik l Müdürlüü olarak biz karlayacaz. Böylelikle terör olaylarndan bugüne kadar olan zararlarn ödemi ve bitirmi olacaz. Kurada dairesini alacak hak sahiplerine hayrl olmasn diliyorum ahin, kuras çekilen vatandalarn gerekli resmi evraklarn tamamlamasyla konutlarna yerleebileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git