48 saatte 43 kişi öldü

Sahte içkiden 5 günde 43 kişi yaşamını yitirdi İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale ve Trabzon'da 9 Ekim'den bu yana metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 43'e yükseldi.

Haberler 14.10.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yasa d yoldan kazanç elde etmek amacyla üretilip satlan sahte içki can almaya devam ediyor.

zmirin Torbal ilçesinde sahte içkiden zehirlendii üphesiyle hastaneye bavuran ve Aydnn Kuadas ilçesine sevk edilen A.Y. (54), tedavi gördüü özel hastanede önceki gece geç saatlerde yaamn yitirdi.

zmirde ise metil alkol zehirlenmesi üphesiyle önceki gün Salk Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) zmir Bozyaka Eitim ve Aratrma Hastanesine bavuran Ahmet Karayiitin (58) müdahaleye ramen kurtarlamad bildirildi.

zmir Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, önceki geceden bu yana metil alkol zehirlenmesi üphesiyle 1 kiinin daha hayatn kaybettiini, kentte 9 Ekimden bu yana hastaneye bavuranlardan ölenlerin saysnn 18e yükseldiini kaydetti.

Mersin Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde sahte içkiden zehirlenme üphesiyle hastaneye kaldrlan M.F. tedaviye ramen kurtarlamad.

Sahte içkiden zehirlendikleri üphelenilen 7 kiinin tedavisinin sürdüü Mersinde hayatn kaybedenlerin says 6ya yükseldi.

stanbulda sahte içki nedeniyle önceki geceden bu yana hayatn kaybedenlerin says ise 6 oldu, kentte hayatn kaybedenlerin toplam says da 7ye çkt.

Trabzonun Ortahisar ilçesinde kendi yapt alkollü içkiyi içtikten sonra fenalaan M.B. (56), kaldrld hastanede hayatn kaybetti.

Böylelikle 48 saat içerisinde metil alkol zehirlenmesi üphesiyle 7 ildeki hastanelere bavuran 11 kiinin daha yaamn yitirmesiyle 5 günde ölenlerin says 43e yükseldi.

Öte yandan Tekirdan çerkezköy ilçesinde i yerinde rahatszlanarak metil alkol zehirlenmesi üphesiyle tedavi altna alnan C.Knn (54) da hayati tehlikesinin sürdüü örenildi. C.Knin i yerinde 5 litrelik su bidonlarnda sahte içki bulunduu belirtildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Mersindeki sahte içki zehirlenmesine bal ölüm olayyla balantl olduu tespit edilen stanbul Avclardaki bir imalathaneye yaplan operasyonda 6 ton etil alkol ve sahte içki yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirildi, 3 kii gözaltna alnd.

stanbul Arnavutköyde de jandarma ekiplerinin bir depoya düzenledii operasyonda 1975 litre kaçak alkol ve içki yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirildi.

Adanada da Ikl Mahallesindeki bir kamyonet ve Yüreir ilçesi Haydarolu Mahallesindeki bir eve düzenlenen operasyonlarda 618 litre sahte içki, 1360 litre etil alkol bulundu, 2 kii yakaland.

Malatya ve Alanyada da 449 litre sahte içki ve 60 litre etil alkole el konulan operasyonlarda 2 kii gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git