48 yıllık dama tutkusu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde işitme engelli Vedat İdin (60), 12 yaşında başladığı dama tutkusunu 48 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Haberler 28.09.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde oturan Vedat din, 16 yanda yakaland menenjit hastal nedeniyle duyma yetisini kaybetti. Hamallkla hayat mücadelesine balayp, ardndan ticarete atlan, evlenip 7 çocuk sahibi olan din, bir dönem döviz alm satm iine girdi. Vedat din, Irakl bir grup tarafndan kaçrld. Yüklü miktarda para karlnda serbest braklan din, bu kez orta tarafndan dolandrld.

48 yllk dama tutkusu

imdilerde ticareti brakan Vedat din, kendisi gibi dama tutkunu olan komusu Nimetullah Aygaz ile her frsatta evin bahçesinde dama oynayarak zaman geçiriyor. 10 yldr Bursa, Gaziantep, Aydn ve zmir gibi illerde düzenlenen turnuvalara katlyor. Turnuvalara katlma nedeninin kentin ve bölgenin terörle anlmasnn bir nebze de olsa önüne geçmek olduunu söyleyen Vedat din, Bursada düzenlenen uluslararas dama turnuvalarna katldm. Gerek yurt içinde, gerek yurt dnda çok sayda arkada edindim diye konutu.

Ana Sayfaya Git