5 aydır aranıyor

Anne Bedriye Doku "Ben 5 aydır burada perişan oldum ve ciğerim yanıyor. Kızımın başına ne geldiğini bilmek benim de hakkımdır"

Haberler 05.06.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, ailesinin 5 Ocakta kayp ihbarnda bulunduu üniversite örencisi Gülistan Dokuyu arama çalmalarndan dün de sonuç alnamad.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun (21) ailesinin, 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalar, Uzunçayr Baraj Gölünde sürdürüldü.

Bugünkü arama çalmalarna l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekiplerinin yan sra Van Jandarma Sualt Arama Kurtarma (JAK) ve Adyaman ile çanakkale Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polis ekibi katld.

çalmalarda dalgç ekipleri, suda görü mesafesinin sfra yakn olduu baraj gölünün Sar Saltuk Viyadüü çevresinde belirlenen alanlarda dal yaparak aramalarn sürdürdü.

AFAD ekibinin de Atatürk Mahallesi Öretmenevi mevkisi ile baraj gövdesine kadar olan bölümde göl yüzeyinde ve kylarda gün boyu botlarla sürdürdüü arama çalmalarnda, bugün de Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Bölgede devam eden arama çalmalarn takip eden Gülistan Dokunun annesi Bedriye Doku, gazetecilere yapt açklamada, arama çalmalarnn 5 aydr sürdüünü ve bir sonuç alnamadn söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoana seslenerek kendisine yardm edilmesini isteyen anne Doku, Ben 5 aydr burada perian oldum ve cierim yanyor. Kzmn bana ne geldiini bilmek benim de hakkmdr. Kzm evde kaybolmad, kzm okula gönderdim. Kzm ara tatilde eve gelecekti. Ben kzmn bana ne geldiini örenmek istiyorum. diye konutu.

OLAYIN GEçM

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalma balatmt.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulmutu.

Ana Sayfaya Git