5 bin hektarlık alanda devam ede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

5 bin hektarllık alanın yandığı bölgelerde yangın söndürme çalışmaları devam etmekte. Korsika adasında 2 gün önce başlayan orman yangınlarının giderek büyüdüğü ve yaklaşık 5 bin hektarlık alanın yandığı belirtildi.

Haberler 27.07.2017 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 bin hektarllk alann yand bölgelerde yangn söndürme çalmalar devam etmekte. Korsika adasnda 2 gün önce balayan orman yangnlarnn giderek büyüdüü ve yaklak 5 bin hektarlk alann yand belirtildi.

Fransz basnnda yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki farkl bölgeler ve Korsika adasnda 2 gün önce balayan orman yangnlarn söndürme çalmalar devam ediyor.

Yanan ormanlk alanlarn büyüklüü 3 bin hektardan yaklak 5 bin hektara ulat.

Var bölgesindeki yangn nedeniyle 10 binden fazla kii bölgeden tahliye edildi.

- Farkl noktalarda yeni yangnlar çkt

Haberlere göre, yine güney bölgelerindeki farkl noktalarda bugün yeni yangnlar çkt ve Marsilya yaknlarndaki Carroda 400ten fazla kii tahliye edildi.

Bu akam Var bölgesine gitmesi beklenen Fransa Babakan Edouard Philippe, yapt açklamada, yangnlarn söndürülebilmesi için 6 söndürme uçana 2 yeni uçan daha eklendiini, itfaiye ekiplerinin de saylarnn artrlacan bildirdi.

Fransann güneyindeki Vaucluse, Alpes-Maritimes ve Var bölgeleri ile Korsika adasnda çkan yangnlarda 19 kii yaralanmt. Yangnlara müdahale için Avrupa Birliinden 2 yangn söndürme uça talep edilmiti.

Uzmanlar, bu yaz ve gelecek yllarda küresel snma nedeniyle orman yangnlarnn artacan belirtiyor.

AA

Ana Sayfaya Git