5 bin kişilik aşiret düğününde gelin altınları taşıyamadı

Hakkari’de, Goyi Aşireti'nin ileri gelenlerinden işadamı Mehmet Seven’in oğlu Özgür Seven ile Kırıkkaleli Öğretmen Başak Sözdinler çiftinin düğününe gelen davetliler, gelin ve damada takı takmak için sıraya girdi. Aşiret düğününde siyasetçiler, kurum amirleri ve bölgedeki aşiretlerin önde gelen isimleri halay çekti.

Haberler 22.08.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinin Goyi airetinin ileri gelenlerinden Hakkariye yerleik iadam Mehmet Sevenin olu Özgür Seven ile Krkkaleli öretmen Baak Sözdinler için Hakkarinin Bay Köyünde 2 gün 2 gece süren düün yapld. 2011 ylnda tant 30 yandaki öretmen Baak Özdilek ile hayatn birletiren Hakkarili Özgür Sevenin düün töreni Kuzey Irak, Van, Hakkari ve rnaktan aralarnda siyasetçi, kurum amirleri ve airetlerin ileri gelen bir çok önemli ismi buluturdu.

5 BN DAVETL

Bay Köyündeki düüne AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Bakan Mesut Barzaninin istei üzerine gelen Azad Goyi, Hakkari eski Milletvekilleri Abdulmattalip Özbek, Fehmi Öztunç, Durankaya Beldesi Belediye Bakan Fatih Keskin, CHP Hakkari il Bakan Aytekin Karahanl, MHP Hakkari il Bakan Fatih Özbek, l Özel daresi Genel Sektereti Osman Kzlban, Veda Hakkari Müdürü smail Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reit Güldal, Korucular Dernei Bakan Sadi Özatak,Pinyanii airetinin ileri gelenlerinden Orhan Pirozbeyolu, iadam smet Ölmezin yan sra rnak, Uludere, Hakkari, Van ve Kuzey Iraktan yaklak 5 bin davetli katld.

Düün alannda kaynpeder Mehmet Seven ve yaknlar tarafndan karlanan davetliler, yerel sanatçlarn kemençe eliinde söyledii Kürtçe arklarla halay çekti. Düüne katlan davetlilere kavurma, pilav ve cack ikram edildi.

GELN ALTINLARI TAIYAMADI

Gün sonunda davetliler, öretmen gelin Baak Sözdinler ile damat Özgür Sevene tak takmak için adeta birbiriyle yart. Gelin altnlar tamakta zorland. Krkkaleli Öretmen Sözbilene onlarca bilezik, cumhuriyet altn, bileklik, kemer ve kolye takld.

BARZANNN TEMSLCS: GÜZEL GÜNLER BEKLYOR BZ

Düüne katlan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Bakan Mesut Barzaninin airetlerden sorumlu olduu belirtilen Azad Goyi, Kürdistan Bölgesi Yönetimi adna Hakkarideki bir düüne katlmaktan gurur duyduklarn belirterek öyle dedi:

nallah gençlerimiz hep böyle mutlu olur. Biz de bölge halkmzla iyi gününde de, kötü gününde de birlikte olmak istiyoruz. 25 Eylül sonunda da inallah referandum sonuçlarndan sonra biz de böyle bir kutlama yapmay düünüyoruz. nallah güzel günler bekliyor bizi. Kuzey Irak Bölgesel yönetimi Bakan sayn Mesut Barzaninin de bölge halkmza selamlarn buradan iletiyorum.

Goyi airetinin ileri geleni damadn babas Mehmet Seven ise, olunun mutlu gününde kendisini yalnz brakmayan bütün davetlilere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git