5 çocuklu aile 8 aydır elektriksiz

Silopi’de kaçak kullanım yapıldığı gerekçesiyle DEDAŞ’ın elektriğini kestiği 5 çocuklu aile, 8 aydır elektriksiz.

Haberler 27.09.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesine bal Dicle Mahallesinde yaayan çada ailesinin elektrii kaçak kullanm yapld gerekçesiyle Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) ekipleri tarafndan geçtiimiz ubat aynda kesildi. 5 çocuklu aileye, kaçak kullanm gerekçesiyle yine 6 bin 600 TL para cezas kesildi.

Kullanmadklar elektrik nedeniyle kendilerine para cezas kesildiini savunan aile, yerel mahkemeye bavurdu. Fakat mahkemenin kendilerini haksz bulmas üzerine aile bu kez Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

Ailesi ile birlikte yaamlarn 8 aydr elektriksiz ekilde sürdürmeye çalan Hüseyin çada, kilitli durumdaki elektrik panosundan kaçak elektrik kullanm yaplmas nedeniyle 5 abone ile birlikte kendisine de ceza kesildiini dile getirdi.

Evi bu elektrik panosundan 150 metre uzak olmasna ramen kaçak kullanm yapt öne sürülerek elektriinin kesildiini ve 6 bin 600 para cezas kesildiini anlatan çada, Cezaya itirazda bulundum. Bunun üzerine DEDA ekipleri keif yapt ama bir sonuç çkmad. 8 aydr Silopi scanda elektriksiz yayorum ve madurum. Okullar açld, 5 tane örencim var. Bunlar karanlkta nasl ders çalabilecek? dedi.

ÖDEYEMEYCE CRAYA VERLD

çada, elektriksiz kalmasnn yan sra kesilen cezay ödeyemedii için icraya verildiini ve borcumun 9 bin 750 TLye çktn örendiini de belirtti.

Haksz yere madur edildiini savunan çada, Kaçak kullanm yaptma dair ellerinde tek bir delil yok. Kaçak kullananlar, biz kullandk demesine ramen bana bu ceza kesildi. DEDAn yapt tamamyla keyfi bir uygulamadr diyerek, maduriyetlerinin son bulmas için DEDA yetkililerine seslendi.

Ana Sayfaya Git