'574 göçmen yakalandı, 8 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı'

İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 7 gün 24 saat esasına göre devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında 1 haftada 574 düzensiz göçmenin yakalandığını, 8 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Haberler 13.10.2018 - 12:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, düzensiz göçle mücadele kapsamnda Sahil Güvenlik Komutanlnca 5-12 Ekim tarihleri arasnda yaplan faaliyetlere ilikin yazl açklama yapt. Bakanlktan yaplan açklamaya göre, 1 haftada yaanan toplam 16 göç olaynn 7si Sahil Güvenlik zmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlklar, 9u Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanl sorumluluk sahas içinde gerçekleti. Sahil Güvenlik zmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlklar sorumluluk sahas içinde bulunan Kuadas, çeme, Dikili, Ayvalk, Sack, Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotalar üzerinde younlaan kontrol ve denetimlerde Foça, Ayvack, Dikili, çeme, Seferihisar ve Kuadas bölgelerinde gerçekleen 7 olayda 289 düzensiz göçmen yakaland, 8 düzensiz göçmenin cansz bedenine ulald.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanl sorumluluk sahas içinde bulunan Didim, Yalkavak, Gümülük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotalar üzerinde icra edilen kontrol ve denetimlerde Bodrum, Didim ve Fethiye bölgelerinde gerçekleen 9 olayda 285 düzensiz göçmen yakaland.

Sahil Güvenlik Komutanl tarafndan düzensiz göçün engellenmesi maksadyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde 1 arama kurtarma korveti, 32 Sahil Güvenlik botu, 5 SAGET, 2 DEGAK Timi ve 15 kontrol bottan oluan yüzer unsurlar tarafndan toplam bin 812 saat seyir yapld. 35 helikopter (79 saat) ve 9 uçak (48 saat) sortisi ile toplam 127 saat uçu gerçekletirildi. 5 adet Mobil Radar Timi tarafndan toplam 370 saat görev icra edildi.

Jandarma ve emniyete istihbari destek

Ayrca Sahil Güvenlik unsurlar tarafndan Ayvack, çeme, Seferihisar, Menderes, Didim, Bodrum ve Fethiye bölgelerinde gerçekleen 13 düzensiz göç olaynda karada tespit edilen 405 düzensiz göçmen ve 14 göçmen kaçakçsnn jandarma ve emniyet ekipleri tarafndan yakalanmas saland.

Ana Sayfaya Git