“5’inci Âlimler Buluşması" düzenlenecek

İTTİHADUL ULEMA, geleneksel hale getirdiği Âlimler Buluşması’nın 5’incisini 31 Ekim’de çevrim içi gerçekleştirecek. Buluşma, Fransa’nın başını çektiği İslam düşmanlarına bir cevap niteliği taşıyacak.

Haberler 30.10.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl Ekim aynda limler bulumasn gerçekletirdiklerini söyleyen TTHADUL ULEMA üyesi Molla Mahmut Klnç, bu yl 5incisini pandemi nedeniyle 31 Ekim Cumartesi günü Zoom uygulamas üzerinden çevrim içi gerçekletirileceini söyledi.

Türkiye, ran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdünden çok deerli limlerin katlaca büyük buluma için hazrlklarnn tamamlandn kaydeden Klnç, programn birçok TV ve YouTube kanal üzerinden canl yaynlayacan ifade etti. 31 Ekim Cumartesi günü saat: 10.00da balayacak programn saat: 16.30da sonuç bildirgenin okunmasnn ardndan sona ereceini söyledi.

Programda ana konunun pandemi olacann bilgisini paylaan Klnç, bunun yannda son günlerde Fransann ban çektii slam dümanlarna bir cevap nitelii tayacan dile getirdi. Önceki programlarda alnan kararlarn pratie geçirildiini aktaran Klnç, 5incisi limler Bulumasnn hayrlara vesile olmas temennisinde bulundu.

LMLER BULUMASI, FRANSANIN BAINI çEKT SLAM DÜMANLIINA BR CEVAP NTEL TAIYACAK

Covid-19 testi pozitif çkan TTHADUL ULEMA Genel Bakan Molla Enver Klçarslan bata olmak üzere tüm hastalara acil ifalar dileyen Klnç, vefat edenlere de Allahtan rahmet diledi.

Klnç, limler Bulumas, her sene 10ncu ayda yani Ekim aynda düzenleniyor. Bu yl 5incisi düzenlenecek. Malum olduu üzere, bu yl Covid-19 nedeniyle limler Bulumasn yüz yüze deil çevrim içi olarak yani video konferans sistemi üzerinden yapacaz inallah. an yüce Allah izin verirse 31 Ekim 2020 Cumartesi günü Diyarbakrda 5inci limler Bulumasn video konferans üzerinden gerçekletireceiz. Dünyann sorun ve skntlarnn ele alnd limler Bulumasnn 5incisnin ana gündem maddesini Covid-19a ayrdk. Coronavirus sonras sosyal ve dini hayat ele alnacak. Tabi bunun yannda son günlerde Fransann ban çektii slam dümanlna da bir cevap nitelii tayacaktr. dedi.

BULUMAYA çOK ÖNEML LM VE BLM ADAMLARI KATILACAK

Bulumaya dünyann farkl ülkelerinden çok önemli ilim ve bilim adamlarnn katlarak sunumlar yapacaklarn kaydeden Klnç, bunlarn bazlarn öyle açklad:

Dünya Müslüman limler Birlii Genel Sekreter Ali Muhyiddin el-Karadai ilk konumacmz olacaklardr. Irak Kürdistan limler Birlii Bakan Dr. Abdullah Veysinin sunumlar olacak. Türkiyeden Sosyolog-Yazar Abdurrahman Aslann sunumlar olacak. ran limler Birlii Bakan Molla Hüseyin Kiban sunumlar olacak. Tandk simalarndan eyh Muhammed Zahid El Haznevinin sunumlar olacak. Kürdistan slami Cemaat (Komal) Partisi rehberi Ali Bapirin konumalar olacak. Lübnandan, Ürdünden, Suriyeden katlmclar sunumlarn yapacaklar. HÜDA PAR Genel Bakan shak Salamn tebrik mesaj okunacaktr. Dünyada birçok TV kanal üzerinden bu sunumlar halka ulatrlacaktr. Türkiyeden u ana kadar Rehber TV balama saatinden bitimine kadar program canl verecektir.

SONUç BLDRGES FARKLI DLLERE çEVRLP KAMUOYU LE PAYLAILACAK

slam leminin zor günlerden geçtiini ve adeta sava arenasna çevrildii dönemde bu tür bulumalarn slam ümmeti açsndan önemli bir arlnn olacann kanaatinde olduklarn kaydeden Klnç, Fransa ve Hollandann, farkl devlet yetkililerinin son dönemde slama, slamn mukaddesatlarna yönelik dümanca giriimler sonucu bu bulumann buna bir cevap olacan düünüyorum. Konumaclar da sunumlarnda buna deineceklerdir. Bulumamz sonuç bildirgesiyle kapanyor. nallah sonuç bildirgesini farkl dillere çevirip kamuoyu ile paylalacaktr. Konumaclarmz ile irtibat halindeyiz. O gün Zoom program üzerinden balanp sunumlarn yapacaklardr. imdiden emei geçecek herkese teekkür ediyorum. Ayrca bize vakit ve yer ayrd için lke Haber Ajansna, yöneticilerine ve muhabirlerine çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git