6 ayda 387 kadına şiddet!

ŞANLIURFA Valiliği bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında 387 kadının şiddet gördüğünü belirledi.

Haberler 25.11.2017 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü iddet Önleme ve zleme Merkezi, Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü dolaysyla kent merkezi ve ilçelerinde iddet maduru kadnlarn istatistik bilgileri paylald. Yarn balayacak olan 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü dolaysyla kadna kar iddetin toplumsal düzeyde anlalabilir, görünebilir, anlamnda duyarl olmaya çaltklarn ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Hasan Bilici, Kadna kar iddet dediimizde sadece fiziki iddetten bahis etmiyoruz. Bunun yannda psikolojik iddet, ekonomik iddet, cinsel iddet bu olaylara dahildir. Bizler bu konuda toplumsal bir hassasiyet oluturarak, bu iddetin toplum düzeyinde bertaraf edilmesi için vesile olmaya çalyoruz. Bizler iddet maduru kadnlarmz için mevlit okutacaz. Bizler kentimizde iddet maduru kadn saysn düürmek için uralar veriyoruz. iddet kültürünün tamamen ortadan kalkmas temenni ediyoruz dedi.

KADINA DDET

anlurfada iddet Önleme ve zleme Merkezinin 2012 ylnda hizmette girdiini konumasnda deinen Bilici, Bu merkezin hizmette girmesiyle birlikte kadna yönelik iddet verileri de ortaya çkt. 2013 ylnda iddete maruz kalan, 264 kadnmz iddet maduru olarak bize bavurmutur. Bu madurlar için gerekli ilemleri balattk. Yine 2014 ylnda 306 kadn, 2015 ylnda 261 kadn, 2016 ylnda, 319 kadnmz iddet gördüü gerekçesiyle bize bavuruda bulundu. iddet yönelik kurum olarak gerekli tantmlar yaptmz için bu say 2017 ylnda artt. 2017nin ilk 6 aynda 387 kadn bavurusu ortaya çkm. Bu bavurularla ilgili olarak da biz çeitli hizmet modeli ortaya koymu bulunmaktayz. Yine önemli bir veri olarak 2016 ylnda ise iddet maduru 16 erkek olarak bavurumuz var. Bunlara yine psikoloji iddet, ekonomi iddet, olarak bize bavurmutur. iddet merkezime bavuranlarn sorunlar 12 saat içerisinde tespitini yaparak onun çözümü için gerekli çalmalar ortaya koyuyoruz. Duruma göre madur olan kiiyi ya ailesine ya da kadn koruma evlerinde misafir ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git