6 çocuk annesi, 800 bin lira hibe desteği ile besi çiftliği kurdu

ELAZIĞ’da, 6 çocuk annesi Meral Çelik (38), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı 800 bin lira hibe desteğiyle kendi besi çiftliğini kurdu.

Haberler 13.05.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivrice ilçesine bal Alnck köyünde yaayan 6 çocuk annesi Meral çelik, Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumuna bavurarak, kendi besi çiftliini kurmak istediini bildirdi. Projesi uygun bulunan ve yüzde 65lik hibe destei salanan çelik, kendi çiftliini kurdu. 800 bin liralk hibe destei alan çelik, 25 büyükba hayvan alarak beslemeye balad.

6 çOCUK ANNES

Besi çiftliini birlikte ileten Meral ve Tahir çelik çiftini ziyaret eden Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu l Koordinatörü brahim Sertaç Ylmaz ve iletiim uzman Yakup Demir, kurum olarak kadnlara her zaman pozitif ayrmclk yaptklarn söyledi. Sertaç Ylmaz, Biz kadnlarn mutlaka üretime katkda bulunmasn istiyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Kadnlarn girdii ilerde, yaptklar yatrmlarda erkeklere oranla çok daha baarl olduklarn görüyoruz. Biz bu inançla kadnlarmz üretime davet edip, onlar tevik ediyoruz. çiftimiz, 2016 yl sonunda yaklak 1 milyon 200 bin liralk proje tutaryla bize bavurdu. Biz bunun yüzde 65i olan yaklak 800 bin lirasn hibe olarak verdik dedi.

TARIMSAL KREDYLE

Baba meslei olan hayvancl uzun yllardr yaptklarn söyleyen Meral çelikin ei Tahir çelik, Bize bu imkan salayan devletimize teekkür ediyorum. Bu tür hibeler Türkiye için, krsal hayatn kalknmas için çok önemli. Darya baml olmak yerine kendimiz üretelim diye konutu.

Bütün kadnlarn ekonomiye katk sunmas gerektiini ifade eden Meral çelik ise Bütün anneler ekonomiye katkda bulunabilir. 6 çocuk yetitirmenin yan sra aldmz hibe desteiyle kendi besi çiftliimizi kurduk. u an 25 hayvanmz var. Büyükba hayvanlarmzn yannda küçükba hayvanlarmz da var. Kadnlarmz, sevdikleri, yapabilecekleri bir eyler varsa, destek alp ekonomiye katkda bulunabilirler dedi.

Ziyaret sonrasnda Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu Elaz l Koordinatörü brahim Sertaç Ylmaz, Anneler Günü nedeniyle Meral çelike çiçek takdim ederek, kutlad.

Ana Sayfaya Git