60 kilometre kaçmış!

24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis, 60 kilometre kaçmış

Haberler 02.11.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konya narkotik polisi tarafndan 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan polis memuru Cumhur Acarcann (40), otomobiliyle 60 kilometre kaçt, takip srasnda çarpt otomobildeki 4 kiinin de yaraland ortaya çkt. Gözaltna alnan Acarcann aracnda suç unsuruna rastlanmad, polisin çevrede yapt aratrmada uyuturucuyu attnn tespit edildii belirtildi. Öte yandan, ifadesinde susma hakkn kullanmak istediini söyleyen Acarca, Arabada mal olduunu bilmiyordum. Benim alakam yok. zmire eimi götürmek için yola çktm. Cebimde 3 tane kamptagon vard. O yüzden kaçtm dedii belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube ile stihbarat ube Müdürlüünün ortak çalmayla 29 Ekim gecesi Ereli yolunda Adanann Yüreir lçe Emniyet Müdürlüünde görevli polis memuru Cumhur Acarcann kulland 07 MSP 74 plakal otomobil durduruldu. Kimlik kontrolü srasnda Acarca, uygulama noktasndaki polis memuru Yasin Noyana çarparak kaçt. Polislerin peine dütüü otomobil, yaklak 60 kilometrelik takibin ardndan Ereli- Adana karayolunda baka bir otomobile çarpt. Bu otomobildeki 4 kii yaraland.

Kaza sonras Acarca ile yanndaki ei N.A. gözaltna alnmak istendi. Ancak Cumhur Acarca, görevli polislere direnince arbede yaand. Bu srada polis memuru Süleyman imekin sa el parma krld, Ömer Canl ise beline ald darbe sonucu yaraland. 3 polis memuru ile otomobildeki 4 yaral, hastaneye kaldrld. Polis memurlar, tedavilerinin ardndan taburcu oldu.

Acarca çiftini gözaltna alan ekiplerin otomobilde yapt aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmad. çevrede yaplan aramada ise otomobilden atld anlalan 24 kilo 600 gram eroin bulundu. Konya Emniyet Müdürlüünde sorgulanan Acarca tutuklanrken, ei N.A. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

AVUKATI DARBETT çN CEZA ALMI

Kaçarken 3ü meslekta 7 kiinin yaralanmasna neden olan Cumhur Acarca, 2009 ylnda stanbulda görevliyken, 5 meslektayla birlikte avukat Malik Zengini darbettikleri gerekçesiyle yarglandklar davada 1 yl 3 ay ceza almt. Daha sonra Adana Emniyet Müdürlüüne atanan Cumhur Acarca, meslekta .Y. ile 20 Mart 2019da düzenlenen uyuturucu operasyonunda üphelileri yakalam, dönemin Adana Valisi Mahmut Demirta tarafndan Baar Belgesi ile ödüllendirilmiti.

FADES ORTAYA çIKTI

Konyada 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan polis memuru Cumhur Acarcann emniyetteki ifadesi ortaya çkt. fadesinde susma hakkn kullanmak istediini söyleyen Acarca, Arabada mal olduunu bilmiyordum. Benim alakam yok. zmire eimi götürmek için yola çktm. Cebimde 3 tane kamptagon vard. O yüzden kaçtm dedii belirtildi.

PYASA DEGER 1.5 MLYON

Ayrca Aracann kaçarken otomobilinden att 24 kilo 600 gram eroinin piyasa deerinin 1.5 milyon lira olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git