60 lira yevmiye için can pazarı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Sakarya'ya fındık toplamak için giden Kızıltepeli işçiler, günlük 60 lira yevmiye için canlarından oldu.

Haberler 19.08.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde meydana gelen kazada 7 kii hayatn kaybetmi, 10 kii yaralanmt. Mardinin Kzltepe ilçesine ulaan ac haber ile aileler Kürtçe atlar ile taziye evlerinde yaknlarnn cenazelerini beklemeye balad. Kzltepe ilçesi Atatürk Mahallesi 826. Sokakta oturan ve ev alma hayali ile fndk içisi olarak Sakaryaya giden Boz ailesinin günlük 60 lira yevmiye için hayatlar karard. 6 çocuk babas Faruk Boz bugün sabah saatlerinde Sakaryann Hendek ilçesinde gerçekleen kazada hayatn kaybederken, 3 çocuu ise youn bakmda tedavi altna alnd.

Boz ailesinin evinin önüne taziye çadr kuruldu

Mardinin Kzltepe ilçesinde anne ve babas ile yaayan ve ev alma hayali ile Sakaryaya bu sezon günlük 60 lira yevmiye ile mevsimlik içi olarak gittii örenilen Faruk Bozun evine ac haber ulat. Kazada yaamn yitiren Faruk Bozun annesi Fattuma Boz sinir krizi geçirirken, Kürtçe atlar yakarak olunun yasn tuttu.

Her ey ev hayali içindi

Kazada hayatn kaybeden Faruk Bozun halasnn olu Abdullah Kabak, kuzeninin ev alma hayali için gittiini belirterek, 15 gün önce ailesi ile birlikte Sakarya Adapazarna çalmak için gitmiti. Bugün kendisinin vefat ettiini örendik. Ei ve çocuklar da Faruk ile birlikteymi. 20ye yakn yaral olduu bilgisini aldk. çocuklar da yaral hastanede babas Mehmet Boz ve yaknlar Sakaryaya gitti. Annesi ve babas ile yayordu, babas buday pazarnda esnaf ve kendisi de burada boyaclk yapyordu. çok zor geçim artlar vard ve ev almak için ilk defa fndk içisi olarak gitmiti. 6 çocuu vard. 2 kz ve 1 olu kazada yaralanm ve hastaneye kaldrlm. Dier çocuklarndan haber bekliyoruz dedi.

Mardinde badana yapard

Atatürk Mahallesi Muhtar Yavuz Kandemir ise, geçici içi olarak mahalleden baz ailelerin fndk içiliine gittiini söyledi. Kandemir, oför Faruk Bozdu. Kendisi çocukluk arkadamd. Burada badana ilerinde çalyordu. Hayatn kaybeden vatandalarmz Kzltepeli. Ailelerin ba saolsun. Biz de hem kendi imkanlarmzla hem de kaymakamlk imkanlar ile elimizden geleni yapacaz diye konutu. Kazada Mardinin Kzltepe ilçesinden çaataylar, Akman ve Boz ailelerinden 6 kiinin hayatn kaybettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git