600 gün oldu

2 yıl önce 16 yaşındayken, kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemini devam eden kanser hastası Ayşegül Biçer, "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Hakkımız olan evlatları PKK terör örgütünden söke söke alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Haberler 27.04.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar terör örgütü tarafndan kaçrlan aileler, HDP binas önünde balattklar eylemde 602nci güne girdi. Basn açklamas düzenleyen aileler, evlatlarna kavuana dek mücadele sürdüreceklerini söyledi.

Yaz k, yamur çamur demeden eylemlerini sürdüren ailelerin says günden güne artarak 220yi at. Aileler, tüm dünyay etkisi altna alan yeni tip koronavirüs salgn döneminde bile gerekli tedbirleri alp, eylemlerinden vazgeçmedi. Baz ailelerin evlatlarna kavutuu oturma eylemini destek ziyaretleri ile sürdüren ailelerin tek istei çocuklarn terörün pençesinden kurtarmak.

KAçIRILAN MUSTAFA

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Ayegül Biçer, gazetecilere yapt açklamada, olu Mustafa için eylem yaptn belirtti.

HDP ve baz siyasi partilere seslenen Biçer, 600 gündür burada feryat figan eden aileleri görmediniz, duymadnz. Sizi vicdana, merhamete çaryoruz. Bu yanan yürekleri, dökülen gözyalarn görmediniz. CHP, Y Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi olsun, hepsine sesleniyorum. Nerede sizde vicdan ve merhamet? 600 gündür anne ve babalar görmezden geldiniz. Sanatçlar, sözde akademisyenler, insan haklar savunucular hepsine sesleniyorum, buradaki anne ve babalar sadece kendi evlatlar için deil sizin evlatlarnz için de nöbet tutuyor. ifadelerini kulland.

Hakkmz olan evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. diyen Biçer, eylemlerinde kendilerini yalnz brakmayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu, devlet yetkilileri ve basn mensuplar ile kendilerine destek olan herkese teekkür etti.

KÜRT ALELER GELSN

2015 ylnda 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için nöbet tutan Süleyman Aydn ise Biz sonuna kadar burada mücadele edeceiz. HDPde biraz vicdan varsa bu Kürt ailelerinden kaçmasnlar. Devletimiz büyük bir devlettir. çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyor. Biz de sonuna kadar burada HDP ile mücadele vereceiz. Anne- babalar olarak sonuna kadar eylemimizde kararlyz. Gitmiyoruz bir yere diye konutu.

KARDEMN DÜÜNÜ OLACAKTI

Vanda, çocuklar daa kaçrlan 29 ailenin HDP önündeki eylemleri, 9uncu haftada da devam etti. Daa kaçrlan kardei Ergin için eyleme katlan Vehbi Tan, stanbuldan ilçeye düünü için gelen kardeinin, 2014 ylnda 22 yandayken, PKK tarafndan kaçrldn söyledi. Eyleme katlan Fevzi Yamur ise Arapça kursuna giden olunun gece yars kald evde kaçrldn anlatt.

Ana Sayfaya Git