600 ton kurutmalık!

Yılda kuruttuğu 600 ton sebzeyle 30 aileye ekmek kapısı oluyor

Haberler 13.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 4 yldr kurutmalk ii yapan Tahir Fidan, 30 aileye de ekmek kaps açt.

K mevsiminde sofralar süsleyen kurutmalk domates, patlcan, biber ve bamya gibi daha birçok yaz sebzesini kurutan Fidan, ailesiyle birlikte yapt kurutmalk iinde 30 ailenin de gelir elde etmesini salyor.

Fidan, Batmanda 4 çocuuyla klk kurutmalk ii yaptn söyledi.

Yaz sezonunda yaklak 600 ton ya sebze kuruttuunu belirten Fidan, ürettikleri kurutmalklar yurdun dört bir yanna sattn kaydetti.

Gurbette örendii ve merakla balad kurutmalk sektöründe kendi iinin patronu olduunu dile getiren Fidan, Nazillide inaat sektöründe çalt yllarda arkadalara özenerek kurutmalk yapmaya baladn, daha sonra inaat sektörünü brakarak kurutmalk iine girdiini aktard.

30 aileye ekmek kaps oluyor

Ailesinin yan sra 30 aileye de i imkan saladn belirten Fidan, Bu ie ilk baladmda yanmzda 10 aile çalyordu. imdi ise 30 aileye i imkan salyoruz. Aileler ücret karlnda bizimle çalyor. Yaptklar dizi karlnda ücret alyorlar. diye konutu.

Ürettikleri klk kurutmalklar Türkiyenin dört bir yanna sattklarn ifade eden Fidan, patlcan, biber, bamya, domates gibi 15 farkl çeit yaz sebzesi kuruttuklarn anlatt.

Fidan, 45 dönümlük alanda sebzeleri yetitirdiini, ürün bulamad zaman Mersin ve Adanadan da ya sebze satn aldn, ylda ortalama 600 ton ya sebze kuruttuunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git