67 yıl süren dava!

Muş'ta 67 yıllık tapu sorunun çözülmesi sevinçle karşılandı

Haberler 20.04.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Hasköy ilçesinde 478 bin metrekarelik hazine arazisi kullanclara satlmak üzere belediyeye devredildi.

Belediye Bakan Hikmet Karayel, gazetecilere yapt açklamada, 67 yl önce devlet tarafndan hazine arazilerinin verildiini ancak tapularn alamayan vatandalarn igalci duruma dütüünü söyledi.

Seçimi kazandktan sonra tapu sorununu çözmek için Ankarada giriimlere bulunduklarn anlatan Karayel, çevre ve ehircilik Bakanlyla yaptklar görümeler neticesinde sorunun çözüme kavutuunu ifade etti.

Tapu sorununun çözüme kavumasnn ilçe halkn sevindirdiini belirten Karayel, Sayn Bakanmzn talimatyla Milli Emlak Genel Müdürlüü ile yaplan çalmalar sonucu tespit edilen 691 tanmaz hazine arazisinin belediyeye devredilmesi karar aldk ve önceki gün protokolü imzaladk. 67 yllk tapu sorununu çözdük. Bize geçtikten sonra bir komisyon kuracaz. Bu komisyonda Hasköy Belediyesinden 3, Milli Emlaktan da 2 personel bulunacak ve fiyat tespiti yaplacak. Deerlendirmelerin ardndan tapular hak sahiplerine vereceiz.

LçEDE BAYRAM HAVASI VAR

Esnaf Volkan Kürem de dedesinden kalan i yerinde çalmaya devam ettiini bildirerek, Bulunduumuz arazide igalci olarak görünüyoruz. Belediye bakanlmz yakn zamanda tapular datacak. Kendilerine teekkür ederiz. çok güzel bir hizmet oldu. Yllardr çözülmeyen bir sorundu. Herkes dört gözle bu karar bekliyordu. lçe olarak bayram havas yayoruz. Herkes sevinçli ve mutlu. diye konutu.

lçe sakinlerinden Yaar Özden ise yllardr yaadklar sorunun çözüme kavumasndan dolay çok mutlu olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git