692 sayılı khk yayımlandı! Yeni KHK göreve iade edilenler ve KHK görevden men edilenler listesi

Khk, yeni khk, khk son dakika, 692 sayılı khk, yeni khk resmi gazete, son khk, ihraç listesi son dakika güncellendiği açıklandı. Yayınlanan 692 sayılı KHK sonrasında yüzlerce kişinin göreve iade edildiği ve yine yayınlanan yeni KHK'da binlerce kişinin görevden men edildiği açıklandı

Haberler 14.07.2017 - 23:16 Son Güncelleme : 15.07.2017 - 01:03

Khk, yeni khk, khk son dakika, 692 sayl khk, yeni khk resmi gazete, son khk, ihraç listesi son dakika güncellendii açkland. Yaynlanan 692 sayl KHK sonrasnda yüzlerce kiinin göreve iade edildii ve yine yaynlanan yeni KHKda binlerce kiinin görevden men edildii açkland. Resmi Gazete son dakika gelimelerde, herkes YEN KHK göreve iade edilenler listesi ve 692 KHK görevden men edilenler listesi ni merak la ekledi.

15 Temmuz darbe giriimi tam 1 yl önce idi. Hain cuntaclarn darbe giriiminin bastrlmas akabinde OHAL ilan edilmi ve yurdun her kurumuna szm olan FETO culardan arndrlma ilemleri balamtr. u zamana kadar FETO darbesi sonrasnda FETO cu olduu belirlenen on binlerce personel görevden men edilmiken, kimileri de sorutrma kapsamnda görevlerine iade edilmitir. te Resmi Gazete son dakika gelimelerinde yaynlanan 692 sayl KHK ve yeni KHKda görevden men edilen göreve iade edilen personel listesi yaynland.

14 Temmuz 2017 CUMA

Resm Gazete

Say : 30124 (Mükerrer)

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

OLAANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBRLER ALINMASI

HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Karar Says: KHK/692

Olaanüstü hal kapsamnda baz tedbirler alnmas Anayasann 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayl Olaanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbakannn bakanlnda toplanan Bakanlar Kurulunca 5/6/2017 tarihinde kararlatrlmtr.

Kamu personeline ilikin tedbirler

MADDE 1 (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibat olan ve ekli (1) sayl listede yer alan kiiler kamu görevinden baka hiçbir ileme gerek kalmakszn çkarlmtr. Bu kiilere ayrca herhangi bir tebligat yaplmaz. Haklarnda ayrca özel kanun hükümlerine göre ilem tesis edilir.

(2) Birinci fkra gereince kamu görevinden çkarlan kiilerin, mahkmiyet karar aranmakszn rütbe ve/veya memuriyetleri alnr ve bu kiiler görev yaptklar tekilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, dorudan veya dolayl olarak görevlendirilemezler; bunlarn uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyelii ve sair görevleri de sona ermi saylr. Bunlarn silah ruhsatlar, gemi adamlna ilikin belgeleri ve pilot lisanslar iptal edilir ve bu kiiler oturduklar kamu konutlarndan veya vakf lojmanlarndan onbe gün içinde tahliye edilir. Bu kiiler özel güvenlik irketlerinin kurucusu, orta ve çalan olamazlar. Bu kiiler hakknda bakanlklar ve kurumlarnca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulur. Bu bildirim üzerine pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.

(3) Birinci fkra kapsamnda kamu görevinden çkarlanlar, varsa uhdelerinde tam olduklar büyükelçi, vali gibi unvanlar ve müstear, kaymakam ve benzeri meslek adlarn ve sfatlarn kullanamazlar ve bu unvan, sfat ve meslek adlarna bal olarak salanan haklardan yararlanamazlar.

ade hükümleri

MADDE 2 (1) Ekli (2) sayl listede yer alan kamu görevlileri, ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listelerin ilgili sralarndan çkarlmtr.

(2) lgili kanun hükmünde kararname hükümleri, birinci fkrada belirtilen kiiler bakmndan tüm hüküm ve sonuçlaryla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yaym tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkm saylr. Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve balamayanlar çekilmi saylr. Bu kapsamda göreve balayanlara, kamu görevinden çkarldklar tarihten göreve baladklar tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklar ödenir. Bu kiiler, kamu görevinden çkarlmalarndan dolay herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çkarldklar tarihte bulunduklar yöneticilik görevi dnda örenim durumlar ve kazanlm hak aylk derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilikin ilemler ilgili bakanlk ve kurumlar tarafndan yürütülür.

Rütbesi alnan emekli Türk Silahl Kuvvetleri personeli

MADDE 3 (1) Türk Silahl Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteiyle emekli olan, 31/1/2013 tarihli ve 6413 sayl Türk Silahl Kuvvetleri Disiplin Kanunu hükümlerine göre Silahl Kuvvetlerden ayrma cezas alan, Devlet memurluundan çkarlan, sözlemeleri fesih edilen, müstafi saylan veya istifa eden subay, sözlemeli subay, astsubay, sözlemeli astsubay, Devlet memuru, içi, uzman erba, sözlemeli erba ve erler ile 27/7/1967 tarihli ve 926 sayl Türk Silhl Kuvvetleri Personel Kanununun geçici 32 nci maddesi kapsamnda haklarnda ilem tesis edilenlerden; terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibat olduu deerlendirilen ve ekli (3) sayl listede yer alanlarn rütbeleri alnr ve emekli kimlikleri iptal edilir. Bu kiiler kamu görevine yeniden kabul edilmezler, dorudan veya dolayl görevlendirilemezler. Ayrca bunlar uhdelerinde tam olduklar mesleki unvanlar ve sfatlarn kullanamazlar ve bu unvan ve sfatlarna bal olarak salanan haklardan yararlanamazlar. Bu kiilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyelii ve sair görevleri de sona ermi saylr. Bunlarn silah ruhsatlar, gemi adamlna ilikin belgeleri, pilot lisanslar ve ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir. Bu kiiler özel güvenlik irketlerinin kurucusu, orta ve çalan olamazlar.

Kurum ve kurululara ilikin tedbirler

MADDE 4 (1) Ekli (4) sayl listede yer alan dernek, ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listenin ilgili srasndan çkarlmtr. lgili kanun hükmünde kararname hükümleri, söz konusu dernek bakmndan tüm hüküm ve sonuçlaryla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yürürlük tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkm saylr. Buna ilikin ilemler ilgisine göre çileri Bakanl ve Maliye Bakanl tarafndan yerine getirilir.

Yurtdnda örenim görenler

MADDE 5 (1) 8/4/1929 tarihli ve 1416 sayl Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakknda Kanuna tabi örencilerden, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara aidiyeti, iltisak veya bunlarla irtibat olan ve ekli (5) sayl listede yer alanlarn örencilikle iliikleri kesilmitir. Bunlar hakknda 18/10/2016 tarihli ve 6749 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere likin Kanun Hükmünde Kararnamenin Deitirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fkralar hükümleri uygulanr. Bunlarn bu kapsamda gördükleri eitimlere ilikin olarak denklik ilemleri yaplmaz ve bunlar söz konusu eitimleri kapsamndaki akademik unvan ve derecelerine bal haklardan yararlanamazlar.

(2) Ekli (6) sayl listede yer alan kii, ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listenin ilgili srasndan çkarlmtr. lgili kanun hükmünde kararname hükümleri, bu kii bakmndan tüm hüküm ve sonuçlaryla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yaym tarihinden itibaren ortadan kalkm saylr.

Geri alnan madalyalar

MADDE 6 (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara aidiyeti, iltisak veya bunlarla irtibat olan ve ekli (7) sayl listede yer alan kiilere 24/10/1983 tarihli ve 2933 sayl Madalya ve Nianlar Kanunu kapsamnda verilmi olan madalyalar geri alnmtr.

Yürürlük

MADDE 7 (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname yaym tarihinde yürürlüe girer.

Yürütme

MADDE 8 (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Recep Tayyip ERDOAN

CUMHURBAKANI

Binali YILDIRIM

Babakan

N. CANKL M. MEK N. KURTULMU Y. T. TÜRKE

Babakan Yardmcs Babakan Yardmcs Babakan Yardmcs Babakan Yardmcs

V. KAYNAK B. BOZDA F. B. SAYAN KAYA Ö. çELK

Babakan Yardmcs Adalet Bakan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Avrupa Birlii Bakan

F. ÖZLÜ M. MÜEZZNOLU M. ÖZHASEK M. çAVUOLU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan çevre ve ehircilik Bakan Dileri Bakan

N. ZEYBEKC B. ALBAYRAK A. ç. KILIç F. çELK

Ekonomi Bakan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Gençlik ve Spor Bakan Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan

B. TÜFENKC S. SOYLU L. ELVAN N. AVCI

Gümrük ve Ticaret Bakan çileri Bakan Kalknma Bakan Kültür ve Turizm Bakan

N. ABAL . YILMAZ F. IIK

Maliye Bakan Mill Eitim Bakan Mill Savunma Bakan

V. EROLU R. AKDA A. ARSLAN

Orman ve Su leri Bakan Salk Bakan Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan

1 SAYILI LSTE

(HRAç EDLEN PERSONEL LSTES)

2 SAYILI LSTE

(GÖREVE ADE EDLEN PERSONEL LSTES)

3 SAYILI LSTE

(RÜTBELER ALINAN EMEKL TSK PERSONEL LSTES)

4 SAYILI LSTE

(AçILAN DERNEK LSTES)

5 SAYILI LSTE

(ÖRENCLK LE LKLER KESLENLER LSTES)

6 SAYILI LSTE

(ÖRENCLKLER ADE EDLENLER LSTES)

7 SAYILI LSTE

(MADALYA VE NANLARI ALINANLAR LSTES)

HANG KURUMLARDAN HRAç VAR?

Arif Erdem ve Hakan ükürün madalyalar alnd.

Emniyet Genel Müdürlüünden 2 bin 303 kii ihraç edildi.

Diyanet leri Bakanlndan 551 kii ihraç edildi.

çileri Bakanlnda 1.486 kii ihraç edildi.

Salk Bakanlnda 789 kii ihraç edildi.

Eski stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ihraç edildi.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinden 546 kii ihraç edildi.

Milli Eitim Bakanlndan 102 kii ihraç edildi.

Dileri Bakanlndan 45 kii ihraç edildi.

Adalet Bakanlndan 418 kii ihraç edildi.

TRTden 29 kii ihraç edildi.

Jandarmada 235 kii ihraç edildi.

YÖKten 302 akademisyen ihraç edildi.

GÖREV YAPTIKLARI TEKLATA YENDEN KABUL EDLMEYECEKLER

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibat olan ve listede yer alan kiiler, kamu görevinden baka hiçbir ileme gerek kalmakszn çkarld.

Bu kiilere ayrca herhangi bir tebligat yaplmayacak, haklarnda ayrca özel kanun hükümlerine göre ilem tesis edilecek.

Kamu görevinden çkarlan kiilerin, mahkumiyet karar aranmakszn rütbe veya memuriyetleri alnacak ve bu kiiler görev yaptklar tekilata yeniden kabul edilmeyecekler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler, dorudan veya dolayl olarak görevlendirilemeyecekler.

Bunlarn uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyelii, sair görevleri de sona ermi saylacak.

PASAPORTLARI PTAL EDLECEK

Ayrca silah ruhsatlar, gemi adamlna ilikin belgeleri ve pilot lisanslar iptal edilecek, bu kiiler oturduklar kamu konutlarndan veya vakf lojmanlarndan da 15 gün içinde tahliye edilecek.

Özel güvenlik irketlerinin kurucusu, orta ve çalan olamayacaklar. Bu kiiler hakknda bakanlklar ve kurumlarnca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

Kamu görevinden çkarlanlar, varsa uhdelerinde tam olduklar büyükelçi, vali gibi unvanlar ve müstear, kaymakam, benzeri meslek adlarn ve sfatlarn kullanamayacaklar, bu unvan, sfat ve meslek adlarna bal olarak salanan haklardan yararlanamayacaklar.

ADE HÜKÜMLER

lgili Kanun Hükmünde Kararname hükümleri, tüm hüküm ve sonuçlaryla birlikte ilgili KHKnin yaym tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkm saylacak.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve balamayanlar çekilmi saylacak.

Bu kapsamda göreve balayanlara, kamu görevinden çkarldklar tarihten göreve baladklar tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklar ödenecek.

Bu kiiler, kamu görevinden çkarlmalarndan dolay herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak.

Personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çkarldklar tarihte bulunduklar yöneticilik görevi dnda örenim durumlar ve kazanlm hak aylk derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

692 sayl yeni yaymlanan KHK ile eski stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da meslekten ihraç edildi.

stanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Resmi Gazetede yaynlanan yeni 692 sayl KHK ile meslekten ihraç edildi.

Mutlu, FETÖnün mülkiye yaplanmas operasyonunda gözaltna alnm, daha sonra da tutuklanarak cezaevine gönderilmiti.

3 KEZ MÜEBBET HAPS STENYOR

Mutlu hakknda geçtiimiz ay hazrlanan iddianamede 3 kez arlatrlm müebbet ve 30 yla kadar da hapis istenmiti.

Madalya ve Nianlar Kanunu kapsamnda Hakan ükür ve Arif Erdeme verilen madalyalar geri alnd.

Ana Sayfaya Git