7 aylık çocuğunu boşandığı eşi kaçırdı

Mahkeme kararıyla 2 saatlik görüş hakkı bulunan baba, 7 aylık çocuğunu kaçırdı

Haberler 20.03.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaklak 2 yl önce evlendikten sonra Antalyaya yerleen Zerin F., einden iddet gördüü iddiasyla 7 aylk hamileyken baba evine geri döndü. Burada bir kz çocuu dünyaya getiren Zerin F., eine boanma davas açt. M.F., yaklak 1 ay önce 2 saatlik görüte ald kzn bir daha getirmedi. Acl anne, evladna kavumak için yetkililerden destek istedi.

Diyarbakrda yaayan Zerin F., yaklak 3 yl önce M.F. ile evlendi. çift, evliliklerinin ardndan Antalyaya yerleti. Evliliinin ardndan hamile kalan Zerin F., iddiaya göre gebeyken einden iddet görmeye balad. Hamilelik sürecinde çocuklarnn kz olduunu örenen baba M.F., bu süreç içinde tekrar iddet uygulad. Zerin F., iddete ve hakaretlere dayanamayarak baba evine snd ve burada bir kz çocuu dünyaya getirdi. 2 ay baba evinde kalan Zerin F., aile büyüklerinin araya girmesiyle tekrar Antalyaya einin yanna döndü. ddialara göre yine M.F., erkek çocuu olmad için iddet ve hakaretlerine devam etti. Frsat bulup tekrar Diyarbakra dönen Zerin F. eine boanma davas açt. Boanma davas sürerken mahkeme çocuun geçici velayetini anneye verip babaya da haftada 2 defa 2er saatlik çocuu görme hakk verdi. Baba M.F., ikinci görümesinde einin köydeki evlerine ticari taksiyle giderek çocuu alp kaçt. 24 gündür 7 aylk bebei Reyhan F.den haber alamadn öne süren anne Zerin F., sütü kurumasn diye sütünü pompaladn belirterek, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenip çocuunun bulunmasn istedi.

BEN KIZ çOCUK STEMYORUM, çOCUU ALDIRACAKSIN DYORDU

24 yandaki Zerin F. 2019 ylnda evlendiini ve 1 ay sonra hamile kaldn, hamileliinin 3üancü aynda doktorlarn çocuunun sal için bir takm testler istediini söyledi. Einin bunu duyduktan sonra çocua bir ey oldu üphesine dütüünü belirten Zerin F., çocuk engelli, özürlü diye sen bu çocuu dourmayacaksn diyordu. stediin kadar ala, gerekirse seni sürükleye sürükleye götüreceim, o çocuu alacaksn. Özürlü çocuk istemiyorum diyordu. Hastaneye gittik test aldlar. çocukta herhangi bir sorun yok. çocuun sal gayet yerindeydi. Daha sonra i cinsiyete geldi. 5inci aynda çocuun kz olduunu örendik. Eim bunu duyduktan sonra telefondan bana hakaret, küfürler yadrarak, telefonu yüzüme kapatt. Eve geldim evde ayn ekilde. Gözümün önünden git, bana daha bir erkek çocuk veremiyorsun. Ben kz çocuk istemiyorum, çocuu aldracaksn diyordu. Hamilelik sürecinde hep hakaret, küfür, iddet fiziksel ve psikolojik olarak bask gördüm eimden. 7 aylk hamileyken bu adam tekrar iddet uygulad. Bana iddet uygularken ben sürekli karnm tutuyordum. Yüzüme gelsin, ama karnma gelmesin, çocuuma bir zarar gelmesin diye. çocuumu burada dourdum. çocuum 2 aylk olduktan sonra aile büyükleri araya girdi. Bartrdlar bizi. Tekrardan Antalyadaki evimize döndük. Arada birkaç gün geçti bu adam tekrardan iddet uygulamaya balad. Tekrar çocuk sorununa geldi. Erkek çocuk douracaksn, ikinci çocuk kz olursa ben gider evlenirim erkek çocuumun olmas için dedi. Ben de tekrar ailemin evine geldim. Boanma davas açtm. Boanma davas açtm için bu adam sürekli beni tehdit ediyordu. Ya ailenden biri ölür ya çocuu verirsin, ya evine gelirsin diye sürekli tehditler savuruyordu dedi.

SÜTÜM KESLMESN DYE POMPALIYORUM

Boanma davas sürecinde çocuun geçici velayetinin kendisine verildiini kaydeden Zerin F., Babann, sadece haftada 2 gün, cumartesi ve sal günler sadece 2 saatliine görme hakk vard, alma hakk yoktu. Daha önce geldi, çocuk durmad için bana getirdi. Anneme saldrd, hakaret etti bize. Aradan bir ay geçti. Tekrardan çocuu görme bahanesiyle geldi. Ben çocuu hazrladm, ona verdim. Bunca olaya ramen ben çou yine ondan saklamadm. Bu adam çocuumu alr almaz, ticari taksiye binip kaçt. kinci görümeden sonra 23 ubat tarihinde saat 18.00da çocuu görme bahanesiyle çocuu kucana alr almaz ticari taksiyle kaçt. O günden sonra bu çocuktan hiç haber alamadk. çocuum henüz 7 aylk. çocuu sütten keserek böyle plan yapt. Biz sonradan ticari taksiyi fark ettik. Taksici bu adam Bismile braktn söyledi. Ben savcla gittim, dilekçe verdim. Savcyla görütüm savcnn kadn olmasna ramen bu kadn beni takmad. Her gün süt pompalyorum, sütüm kurumasn diye. Bu adam bu çocuu sütten keserek en büyük acy yaatt. Gittiimiz her yere onlara haber veriyorlard. Buradalar, polis geldi diye. Onlarda bir ekilde kaçmay baaryordu. Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna sesleniyorum, lütfen sizden tek ricam duruma el attn. Ortada 7 aylk, anneye muhtaç bir çocuk var. Bebek alad zaman bir keresinde azna çaraf sktrd. çocuk büyüdüü zaman kendi karar. O kimi isterse orada kalr. Ben buna hiçbir ekilde engel olamam zaten diye konutu.

Öte yandan telefonla ulalmaya çallan baba M.F., telefonlara cevap vermedi.

Ana Sayfaya Git