7 kişiyi öldüren saldırgan, tabancayı korkutmak için yanında götürdüğünü öne sürdü

Konya'da, husumetli olduğu Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi tabancayla öldürüp, evi ateşe veren, Bozkır ilçesinde saklandığı mezarlıkta yakalanan Mehmet Altun (33), ifadesinde, tabancayı korkutmak için yanında getirdiğini öne sürdü.

Haberler 07.08.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, geçen hafta cuma günü saat 19.00 sralarnda, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine gelen, 2010 ylndan beri kedi meselesinden husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein yakndaki baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti.

Saldrda Yaar Dedeoullar ile ei pek (62), çocuklar Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Bar (35) Dedeoullar yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Polis, yapt incelemede, Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan aracndan ald bidondaki benzinle evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an güvenlik kamerasna yansd.

Geldii kiralk araçla Bozkr ilçesindeki ailesinin de evinin olduu Tepelice Mahallesine kaçan ve burada arac terk eden Mehmet Altun, çaramba günü akam saatlerinde arazi taramas yapan Özel Harekat ekipleri tarafndan Üçpnar Mahallesi mezarlnda yakaland. Altunun üzerinde suç aleti tabanca ile 18 mermi ele geçirildi.

TUTUKLANDI

Mehmet Altun, önceki gün çkarld mahkemece, Tasarlayarak canavarca hisle 7 kiiyi öldürme, Yakarak mala zarar verme, 6136 sayl kanuna muhalefet, Konut dokunulmazln ihlal suçlarndan tutukland. Sabka kayd bulunmayan Altunun, olayda kulland tabancann da bulundurma ruhsatl olduu belirlendi.

Mehmet Altun, ilk ifadesinde geçen mays aynda enitesi Lütfi Kelein, Dedeoullar ailesiyle yaptklar kavgada tutuklanmasnn ardndan evde erkek olmadndan ablas Aye Kelei yalnz brakmamak için sürekli eve gittiini söyledii örenildi. Olay günü de uzlama salamak için kiralad araçla, Dedeoullar ailesinin evine gittiini ve kendisini belediye yetkilisi olarak tantp aile fertlerini bahçeye davet ettiini söyleyen Altun, konuma srasnda yüzündeki cerrahi maskeyi indirmesi üzerine ailenin kendisini tanyp tepki gösterdiini belirtti. Daha sonra poetteki tabancayla, geçen mays ayndaki kavgann ardndan tutuklanp tahliye olan ablas Aye Kele ve halen tutuklu olan enitesi Lütfi Kele ile dier kiiler hakkndaki ikayetlerinden vazgeçmeleri için hazrlad dilekçeyi çkarttn söyledi.

Altun ifadesinde, Öncesinde beni yönlendiren kimse olmad. Kendi kararm. Bu uzun zamandr süren bir davayd. Kendimce sulh etmek, çözmek, uzlatrmak istedim. Krtasiyeden 4 adet bo kat aldm ve dilekçe yazdm. Amacm, ikayetlerinden vazgeçirmekti. Onlarla konuurken elime tabancay aldm, bir elime de dilekçeyi aldm. Tabancay ise korkutmak için yanmda getirmitim ve korkutmak için çkarmtm. ikayetten vazgeçmeleri için kendi hazrladm evrak imzalamalarn istedim. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ate edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz brakmamak için yerde yattklar srada tekrar ate edip, güvenlik kamera kaytlarnn silinmesi için de evi atee vermek istedim dedi.

SALDIRININ ARDINDAN 10 K TUTUKLANDI

Olayn ardndan Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda hamile ei Zehra Altun, annesi smihan Altun, babas brahim Altun ve ablas Aye Kelein de aralarnda bulunduu 10 kii kasten öldürme suçundan tutukland, 4 kii de adli kontrol kararyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git