7 milyon maske!

MEB'in usta öğretici ve kursiyerleri, koronavirüs mücadelesine 7 milyon maskeyle destek oldu

Haberler 21.04.2020 - 23:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sonras olgunlama enstitüleri ve halk eitimi merkezlerinde 7 milyon 136 bin 207 maske, 35 bin 941 tulum, 3 bin 520 litre dezenfektan ve 25 bin 374 yüz siperlii üretilerek ücretsiz datld.

MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, AA muhabirine yapt açklamada, dünyay ve Türkiyeyi etkisi altna alan koronavirüs salgnnda koruyucu ürünler kullanmann önemine iaret etti.

Böylesine zorlu bir süreçte, kurslar bitmesine ramen tamamen milli seferberlik ruhu ve gönüllülük esasna göre çalan usta öretici ve kursiyerlerin, artan talepleri karlamak için kendi evleri ve eitim binalarnda maske, tbbi amaçl tulum, dezenfektan ve siperlik üretimi yaptn bildiren Büyük, öyle devam etti:

Olgunlama enstitüleri ve halk eitimi merkezleri tarafndan üretilen maske, tbbi amaçl tulum, dezenfektan ve yüz siperlii, koronavirüs tedbirleri kapsamnda virüse kar mücadelede aktif görev alan kamu personeline, vatandalara ve ihtiyaç duyulan noktalara ücretsiz datlyor. Ürünlerin kamu kurumlarna ve muhtelif noktalarda halka datm vatandalar tarafndan da büyük bir takdir toplad.

u ana kadar hayat boyu örenme kurumlarnda 7 milyon 136 bin 207 maske, 35 bin 941 tulum, 3 bin 520 litre dezenfektan ve 25 bin 374 yüz siperlii üretildi.

- Milli seferberlik ruhuyla çalyoruz

Toplum olarak herkesin kenetlenmesi gerektii bugünlerde milli seferberlik ruhuyla çalmaya devam ettiklerini vurgulayan Büyük, valiliklerle koordineli çaltklarn söyledi.

Üretimin en younlat alanlarn maske, temizlik ve dezenfeksiyon ürünleri olduunu bildiren Büyük, Kurumlarmz bu süreçte tüm kapasitesiyle milletimizin yannda yer almaktadr. dedi.

Yusuf Büyük, MEBin halk eitim merkezleri ve olgunlama enstitülerinin zor günlerde kara gün dostu olduunu bir kez daha gösteren, gönüllü, fedakarca çalan tüm personele teekkür etti.

Ana Sayfaya Git