7 parti ve oluşumdan ortak açıklama: İnsanca yaşamak istiyoruz

Ankara’da toplanan 7 siyasi parti ve oluşum, “İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Haberler 23.05.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Türkiye çi Partisi (TP), Sosyalist Meclisler Federasyonu, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Ulus Meydannda Ücretler artrlsn, zamlar geri alnsn talebiyle basn açklamas yapt.

Basn açklamasnda Hakkmz olan alacaz tüm ücretler artrlsn pankart açld. Sk sk naat içisi köle deildir, nsanca yaamak istiyoruz, nsanca ücret istiyoruz, Zamlar geri alnsn ücretler artrlsn, çilerin birlii sermayeyi yenecek sloganlar atld.

Basn metnini bileenler adna Güliz Gündüz okudu.

PATRONLAR KAR REKORU KIRIYOR

Gündüz, halkn yoksullua mahkum edildiini belirterek Patronlar yln ilk çeyreinde kar rekorlar kryor. Bizim ise market filelerimiz günden güne daha da küçülüyor. Asgari ücrete yaplan zam daha ayba gelmeden eridi. Temel tüketim ürünlerinden temel hizmetlere kadar her gün her ey zamlanyor. Bizler ise hala Aralk aynda asgari ücrete yaplan ve artk eriyen maalar almaya devam ediyoruz diye konutu.

YOKSULLATIRMA POLTKASI LYOR

Ortada yokluun olmadn belirten Gündüz, Ama görülüyor ki yokluk deil yoksullatrma politikalar iliyor. Patronlar daha fazla zenginleiyor, bizler daha fazla yoksullayoruz. Hem daha fazla çalyoruz, üretiyoruz hem de daha azna raz olmamz bekleniyor ifadelerini kulland.

MLYONLAR AçLIK SINIRININ ALTINDA

Aralk aynda asgari ücrete yaplan zam orannda zamm alamayan milyonlar olduunu belirten Gündüz, milyonlarn açlk snrnn altnda hayatta kalmaya çaltn ifade etti. Gündüz, emeklilik maalarn asgari ücretin altnda olduunu belirterek Bütün k battaniye altnda, karanlkta oturarak geçirdik. çünkü ne elektrie ne de doalgaza gelen zamlara yetimemiz mümkün deildi. Arabalarmza mazot koyamyoruz, evlerimizin önünde yatyor. Marketten pazardan artk tane ile meyve ve sebze alyoruz. Ucuz ekmek, Ayçiçek ya alacaz diye kuyruklarda ömrümüzü tüketiyoruz diye konutu.

ET BÖLÜÜM STYORUZ

Eit bölüüm istediklerini belirten Gündüz, Patronlar daha fazla kazanyorsa bizler de daha fazla kazanmak istiyoruz. Asgari ücrete, tüm ücretlere insanca yaamaya yetecek kadar zam istiyoruz! Temel ürünlere ve temel hizmetlere yaplan tüm zamlar geri alnsn istiyoruz. Tüm halkmz sesimizi çoaltmaya, birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birlikte daha yüksek ses çkartrsak, daha güçlü oluruz ifadelerini kulland.

GEçNEMYORUZ

Gündüzün ardndan konuan içiler Nihat Demir ve Reyhan Tüfekçi, geçinemediklerini belirterek ücretlere zam talep etti. çiler enflasyon karsnda alm güçlerinin giderek dütüünü ifade etti.

Ana Sayfaya Git