7 yaşında başladı, 70 yıldır saat tamir ediyor

Mardin’in Derik İlçesi'nde saat tamirciliğini yapan 77 yaşındaki Dursun Göngörür, 7 yaşındayken babasının yanında öğrendiği saat tamirciliğini 70 yıldır sürdürüyor. İlçe halkının sevgisini kazanan ve mesleğini azimle sürdüren Göngörür, ilerleyen yaşına rağmen bakımlı hali ve şık giyimi ile de dikkat çekiyor.

Haberler 01.08.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik lçesinde saat tamirciliini yapan 77 yandaki Dursun Göngörür, 7 yandayken babasnn yannda örendii saat tamirciliini 70 yldr sürdürüyor. lçe halknn sevgisini kazanan ve mesleini azimle sürdüren Göngörür, ilerleyen yana ramen bakml hali ve k giyimi ile de dikkat çekiyor.

Derik lçesi, Kale Mahallesindeki 7 metrekarelik dükkanda 70 yldan beri saat tamircilii yapan 9 çocuk babas Dursun Göngörür, Bu meslekle 5 çocuumu ekmek sahibi yaptm. Hepsini ev, bark sahibi yaptm. Dünyada en iyi ey zanaattir. Zanaat her zaman sahibini ve milleti memnun eder. çocuklarma da elimden geldiince bu meslei örettim dedi.

1947 ylnda, 7 yandayken babasnn yannda saat tamirciliini örenen ve o günden beri meslei devam ettiren Göngörür, her sabah erken saatlerde Gülüm Saat Tamircisi adl iyerine gelerek kepenklerini açyor. Derik lçesinde bakml hali ve k giyimi ile de dikkat çeken Dursun Göngörür unlar anlatt:

9 çocuumdan 5ine bu meslei örettim. Meslek örettiim çocuklarm ekmek, ev, bark sahibi olabildiler. lkokula giderken babamn yannda meslei örendim. lkokulu bitirdiimde babam bana, Memur olacana bu meslee devam et dedi. Ben de babam krmadm. Meslei u ana kadar sevgi ve sayg ile yürüttüm. Dünyada en iyi ey zanaattir. Zanaat her zaman sahibini ve milleti memnun eder.

Ana Sayfaya Git