70 saat dalış!

Tunceli'de, 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) son görüldüğü Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde tekrar başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlar, Doku'yu bulmak için 6 günde 70 saat dalış gerçekleştirdi.

Haberler 21.10.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Gülistan Dokunun telefon sinyalinin kesildii 5 Ocak 2020 Pazar günü saat 12.00 ile 13.00 arasndaki Tunceli- Elaz yolu Sar Saltuk Viyadüünden geçen bütün araçlarn plakalar, Plaka Tanma Sistemi (PTS) kaytlarna baklarak tespit edildi. l Emniyet Müdürlüü ekiplerince plakalar tespit edilen sürücülerle yaplan görümelerde Dokunun telefon sinyalinin kesildii saat 12.25te köprü üzerinden geçen bir araçta, araç kamerasnn olduu ve görüntüleri kaydettii tespit edilince yaplan incelemede Gülistan Dokunun görüntüsüne ulald. Görüntü üzerinde yaplan incelemelerde kamera kayd yapan aracn 5 Ocak 2020 Pazar günü saat 12.24te PTS kamera kayd yapan bölgeden geçi yapt, PTS kamera kaydnn yapld bölge ile Gülistan Dokunun köprü üzerinde bulunduu alanda yaklak 30-35 saniyelik bir zaman mesafesinin bulunduu ve araç kamerasnn Gülistan Dokuyu saat 12.24.35 saniyede kaydettii, Gülistan Dokunun telefonundan ise son sinyalin 12.25te alnd ve daha sonra da sinyal alnmad tespit edildi. Araç kamerasnn kaydettii zaman ile Gülistan Dokunun telefonundan sinyal kesilme zamannn tamamen uyutuu, ayrca görüntüler üzerinde yaplan detayl incelemede köprü üzerinde çömelmi vaziyette bulunan kiinin Gülistan Doku olduu kesinleti.

ARAMALAR 750 BN METREKARELK ALANDA 600 KLK EKPLE 13 AYRI SAHADA SÜRDÜRÜLDÜ

AFAD personeli, AFAD gönüllüleri, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Van ve Diyarbakrdan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Elaz ile Adyaman l Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirlii, stanbul, zmir, Ankara, Konya, Manisa, Kahramanmara, Malatya, Denizli, Diyarbakr Büyükehir Belediyeleri itfaiye amirlii, Kayseri Turkuaz Arama Kurtarma, Munzur Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei (MUDAK), 65 Jandarma Özel Hareket Polisi, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 dron, 4 sonar, 3 arama köpei ile yaklak 600 kiilik ekip Gülistan bulmak için 750 bin metrekarelik alandaki baraj gölü ve karadan oluturulan 13 ayr arama sahasnda arama çalmalarn devam ettirdi. Dokunun bulunmas için Tunceli Emniyet Müdürlüü ekipleri ise 85 MOBESE ve güvenlik kamerasnda 900 saat görüntü izledi.

BARAJDA TAHLYE LEM BALATILDI

Gülistandan gelecek haberi bekleyen acl Doku ailesini, çileri Bakan Süleyman Soylu, Ankaraya davet ederek bir görüme yapt. Görümede, Gülistan Dokunun arama çalmalarnn sürdürüldüü Uzunçayr Baraj Gölünün boaltlmas kararlatrd. Uzun çayr Baraj Gölünde su tahliye çalmalarnda baraj kodu 897 metreden 885 metreye dütü fakat Dokuya ait hiçbir ize rastlanamad. Aramalarda bir sonuç elde edilemeyince, 18 Austosta Tunceli Valilii tarafndan çalmalar sonlandrld.

6 GÜNDE 70 SAAT DALI YAPILDI

290 gündür haber alnamayan Gülistan Doku için Tunceli Valilii koordinesinde 15 Ekimde Uzun çayr Baraj Gölünde yeniden arama çalmalar balatld. çalmalara AFAD, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Jandarma Özel Asayi Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüünden 20si dalgç 45 kiilik profesyonel ekip katlyor. Sabah erken saatlerde balatlan arama çalmalarnda AFADa bal dalgç ekipler, Sar Saltuk Viyadüü çevresinde dal gerçekletirdi. Dallarda 3 su alt arama robotu da kullanlyor. Sonar cihaz ile de baraj kapaklarnn bulunduu bölgede arama yaplrken, 6 günde toplam 70 saatlik dal gerçekletirilen çalmalarda Gülistana ait hiçbir ize rastlanlmad.

Ana Sayfaya Git