700 lirayla hayatını değiştirdi

Eşinden ayrıldıktan sonra 2 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Bihter Ertakgöz, 11 yıl önce aldığı 700 liralık mikrokrediyle adım attığı iş hayatında, yaklaşık 500 bin liralık yatırımla çay, kuru kahve, şekerleme gibi ürünlerin satıldığı iş yerini açmanın mutluluğunu yaşıyor

Haberler 05.12.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda einden ayrldktan sonra 2 çocuuna hem annelik hem de babalk yapan Bihter Ertakgöz, ald 700 liralk mikrokrediyle adm att i hayatnda 11 yl sonra yaklak 500 bin lira maliyetle i yeri açt.

Einden ayrldktan sonra 2 çocuuyla bir bana kalan Ertakgöz, bu zorlu süreçte ayaklar üzerinde durmak ve evlatlarn büyütmek için çareler aramaya balad.

çevresinden ald duyumla 2009da Kayapnar Mikrofinans ubesine bavurusu üzerine ilk etapta 70 lira geri ödemeyle salanan 700 liralk krediyi sermaye yapan Ertakgöz, bir firmann kozmetik ve temizlik ürünlerini satt.

Her yl ald geri ödemeli kredilerle sermayesini büyüten Ertakgöz, yaklak 11 yllk mücadelesinin sonunda, kentin en ilek yerinde 500 bin liralk yatrmla kuru kahve, çay, ekerleme gibi ürünlerin satnn yapld i yeri açmay baard.

Bihter Ertakgöz, einden ayrldktan sonra girdii zor süreçte, ailesinin kendisine destek verdiini söyledi.

çocuklar için bir eyler yapmak adna mücadele ettiini, mikrokrediye bavurusu sonucu ald parayla ie baladn dile getiren Ertakgöz, Aldm ürünleri çevremdeki insanlara satmaya baladm. Küçük küçük baladm i meyvelerini verdi. Artk Ben baaryorum. dedim ve gerçekten baardm. Her ey çok güzel oldu. dedi.

Ertakgöz, 11 yl sonra da kendi i yerini açmann gururunu yaadn, bu süreçte hem kazanc hem de öz güveninin kartopu gibi büyümeye baladn anlatt.

Baarsndan mutluluk duyduunu ifade eden Ertakgöz, öyle konutu:

Her kadn bunu baarmal. Kadnlarmz güçlü olmal. Hiçbir zaman hiçbir ey için pes etmesinler. Erkekten bamsz olarak ayaklar üstünde dursunlar. Baarmak, güçlü olmak güzel bir ey. Baardm, bütün kadnlarmzn da inallah beni örnek alarak baaracaklarna inanyorum. çünkü kadnlarmz güçlüdür, buna inanyorum. Her zaman bir çk yolu vardr. Bu nedenle evde oturmasnlar. Dün 700 liralk bir sermayeyle baladk, bugün 500 bin liraya ulatk, yarn belki daha çok büyüyeceiz. Hedefim zincir kurmak. Benim gibi güçlü kadnlar yanma alp baaracamza inanyorum.

KADINLARA DESTEK OLMAK STYOR

Ertakgöz, kadnlara destek olmak istediini belirterek, Küçükten de balasalar ürünlerini getirsinler ben satarm. Hiçbir karlk beklemeden bütün kadnlarmzn arkasndaym. ifadelerini kulland.

Koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçildiine iaret eden Ertakgöz, Yine de pes etmedim. u anda 4 kii istihdam ediyorum. Darya paket servisimiz de olacak. Bu sayy 10 kiiye çkarmay düünüyorum. Böyle bir süreçte insanlarn evine ekmek götürmesine vesile olduum için mutluyum. dedi.

200 BN KADIN GRMCYE DESTEK VERLD

Dou ve Güneydou Anadolu Mikrofinans Bölge Müdürü Mehmet Ay da mikrokredinin, dar gelirli ve giriimci kadnlarn, gelir getirici faaliyette bulunmalar için teminatsz ve kefaletsiz ekilde, tamamen güvene dayal ald küçük bir sermaye olduunu belirtti.

Mikrokredinin sadece sermaye destei vermediini bildiren Ay, Kadnlara her yönüyle daha çok motivasyon destei veriyor. Kadnlarn dertlerini, skntlarn dinliyoruz. Hem sosyal hem de ekonomik anlamda onlarn ayaklar üzerinde durmasn salyoruz. Bu açdan mikrokredi çok önemli. diye konutu.

u an 40 bin mikro giriimcinin bulunduunu bildiren Ay, unlar kaydetti:

Bugüne kadar 200 bin kadn giriimciye 1 milyar lira mikrokredi saland. Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde 12 il bize bal. Bu illerde u ana kadar 50 bin giriimci kadn 300 milyon lira krediden faydaland. Diyarbakrda ise u an aktif 5 bin mikro giriimcimiz var. Bugüne kadar 20 bin kiiye 70 milyon lira kredi verildi. Bu kadnlar evinin küçük bir odasn ilk bata i yerine çeviriyor. Bihter Hanm tebrik ediyoruz. Dier kadnlara örnek olacak. nsan isterse baarabilir. Bütün kadnlara sesleniyorum, evlerinde oturarak da i yapabilirler. Bugünkü teknolojiyle evinizde oturup çok güzel iler yapabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git