702 gündür sır aleminde

Gülistan’ın ablası: “702 gündür gözümüze uyku girmiyor, artık kardeşimi bulun” diyerek, vicdanları sorguluyor.

Haberler 06.12.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020den bu yana ulalamayan üniversite örencisi Gülistan Doku ile ilgili soruturmada 702 gündür sonuç alnamad. Kadnlarn katledildiini gördükçe kardeine dair korkularnn arttn söyleyen Aygül Doku, Bu ülkede kadna kar çok acmaszca davranlyor ve katlediliyor. Biri metronun ortasnda bçakla biri klçla dieri kadn öldürüp üzerine beton döküyor. Bir bakas çöp konteynerine atyor. Bu durumlar gördüümde, Gülistan konusunda daha da çok korkuyorum dedi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak 2020 sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, Gülistann kaybolduu gün Tunceliye gelip güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Gülistann en son görüldüü Uzunçayr Baraj Gölünde ve Sarsaltuk viyadüü etrafnda; AFAD, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara büyükehir belediyeleri ile sivil toplum kurulular, üniversiteler ve gönüllülerinden oluan 542 kiilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpei ile yaplan çalmalara ramen Gülistandan ize rastlanlmad ve çalmalar sonlandrld.

GÜLSTAN NEREDE?

Aygül Doku, 702 gündür kardei Gülistan aradklarn dile getirerek, Ben o günden beri Türkiyenin gündemini çok yakndan takip ediyorum. Bu ülkede kadna kar çok acmaszca davranlyor ve katlediliyor. Biri metronun ortasnda bçakla biri klçla dieri kadn öldürüp üzerine beton döküyor. Bir bakas çöp konteynerine atyor. Ben bu durumlar gördüüm zaman Gülistan konusunda daha da çok korkuyorum. Kz kardeimin bana ne gelmi olabilir, bu kadar gündür aça çkmayacak kadar? Ben ve ailem 702 gündür uyuyamyoruz. Bunu sadece cümle kurmak için söylemiyorum, ne aclar çektiimiz biz biliyoruz. Bir ayamz burada bir ayamz memleketimiz Diyarbakrda. 702 gündür Gülistan Doku nerede? diyorum. Bugün tekrar Nerede diye sorarak bütün ülkenin Gülistana sahip çkmasn istiyorum. Eer bugün Gülistan bulunmuyorsa evinizdeki çocuklarnz güvende deil bunu da bilmenizi istiyorum. Her gün Gülistan aramak ve nerede olduunu örenmeye çalmann duygusunu nasl tarif edip anlatacam bilmiyorum. Zainal Abarakow, Gülistann hayatna girmeseydi biz bugün bu aclar yaamyor olacaktk dedi.

KÜBRA ERENN BULUNMASINI UMUT EDYORUM

Diyarbakrda 13 Kasmda alveri yapmak için evinden ayrlan ve haber alnamayan Kübra Ekini duyunca aclarnn tazelendiini söyleyen Doku, Diyarbakrda Kübra adnda bir kadn arkadamz kayboldu hala da bulunamad. Ailesine sabr diliyorum ve yetkililerin onu bulmasn umut ediyorum. Onun kayp haberini okuyunca benim içime bir umut domad çünkü ben 702 gündür avuç içi kadar her köesi mobese olan bir kentte kardeimi aryorum. Eer Gülistan Doku bulunsayd ben bugün Kübra da bulunur, diyebilecektim. Biz Gülistan kaybetmeden önce kendi halinde yaayan bir aileydik. Bayramda, tatillerde toplanrdk daha sonra hepimiz farkl illerde okuluna ya da iine giderdi. nann Gülistan kaybolduundan beri ben annemi arayamyorum. Annemden uzak olduumda ona Naslsn diyemiyorum çünkü o soruyu sorduumda alayacan iyi biliyorum. Babam, aabeylerim ve kz kardelerim perianlar. Ölüm olur Öldü dersin, öldürüldüyse Öldürüldü dersin ya da bir yerde Yayor orada dersin ama bu karanlkta hiçbir ey bilmeden 700 gün beklemek olaanüstü bir ey diye konutu.

Ana Sayfaya Git