72 sığınmacı bir minibüste

Van'da 2'si havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüş 72 sığınmacı yakalandı. Sığınmacıları taşıyan minibüse gözcülük yapan 3 organizatör gözaltına alındı

Haberler 05.10.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda jandarmann durdurduu minibüste 2si havaszlk ve skmadan dolay hayatn kaybetmi 72 snmac yakaland.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ubesi ekiplerince, göçmen kaçakçl yapanlara yönelik çalma yürütüldüü bildirildi.

HAVASIZLIKTAN ÖLMÜ

KOM ube Müdürlüü ile pekyolu lçe Jandarma Komutanl ekiplerinin, pekyolu ilçesine bal Köeba - Bostaniçi mahalleleri güzergahnda S.B. idaresindeki 65 AAS 904 plakal minibüsü ihbar üzerine durdurduu belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Minibüste 2si havaszlk ve skmadan dolay ölmü, 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 düzensiz göçmen yakalanmtr. Yaplan takiple göçmen tayan araca öncülük ve gözcülük yapan organizatörler ç.Ö, .H, H.Ö. ile 3 araç daha yakalanmtr. Konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet savcsna bilgi verilmi, alnan talimatlar dorultusunda tahkikata balanmtr.

ORGANZATÖRLERDEN BR

Olayla ilgili gözaltna alnan 3 organizatörden 1inin Özalp Belediyesinin HDPli Meclis Üyesi H.Ö olduu örenildi. Gözaltndaki üphelilerin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git