750 yıllık alem muhafaza altında

Siirt Ulu Cami'de 750 yıllık alem, müftülük tarafından muhafaza ediliyor. Muhafaza edilen alem, onarımı tamamlandıktan sonra tarihi eserler müzesine nakledilecek.

Haberler 19.02.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 750 yllk olan ve günümüze kadar korunarak gelen Ulu Caminin minaresinin alemi l Müftülüünde muhafaza ediliyor. Alem, onarm tamamlandnda tarihi eserler müzesine nakledilecek. Selçuklulardan kalma alemin tarihe k tuttuunu belirten Siirt l Müftüsü Ahmet Altok, müftülük olarak alemin, yeni açlacak olan müzede sergilenmesini istediklerini söyledi.

750 YILLIK ALEM

Altok, Ecdadmzn tarihin derinliklerinden asrlar öncesinden bugüne kadar gelen zaman diliminde her ehrimizin gülü ve sembolü olan ulu camilerden birisi de Siirttedir. Küfü yaz ile sevgili peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav), Hz. Ebubekirin, Hz. Ömerin, Hz. Osmann, Hz. Alinin isimleri de nakedilmi fevkalade sanat eseri harika bir minaremiz var. te o Ulu Caminin minaresinin yllarca tepesinde durmu bu alemi tabi yenisi yaplnca mahzene getirilmi buraya depoya braklm olan 750 yllk alemi bakrdan mamul alemi depomuzda tutmaktansa yeni açlacak olan Siirtimizin müzesine yerli yabanc turistlerin, ziyaretçilerin dikkatine sunmak için müzemize vermeyi uygun görüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git