8 ay ceza aldı hüküm geriye bırakıldı

Sosyal medya hesabında 'Ne mutlu Kürtüm diyene' yazdığı için örgüt propagandası yapmak suçundan yargılanan gençe mahkeme 8 ay hapis cezası verirken, hükmü de geriye bıraktı.

Haberler 18.01.2022 - 03:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Bozova ilçesinde ikamet eden ve 29 Mart 2021de sanal medya hesabnda Ne mutlu Kürtüm diyene yazd için hakknda dava açlan H.ç., hakim karsna çkt. 7nci Ar Ceza Mahkemesinden görülen ilk durumada H.ç. ve avukat Bekir Benek hazr bulundu.

Kimlik tespiti ile balayan durumada söz alan H.ç., söz konusu TiKToK sanal medya hesabnn kendisine ait olduunu belirterek, Bana hakaret ettiler. Ne mutlu Kürtüm diyene sesini paylatm. Suç ileme kastm yoktur, beraatm talep ediyorum dedi.

Yaplan savunmalarn ardndan savclk esas hakknda mütalaasn açklad. Mütalaada bugün 19 yanda olan H.ç.nin suç iledii iddia edilen tarihte çocuk olduu belirtilerek, hakknda TikTok sanal medya hesab üzerinden suç iledii ihbar yapld belirtildi.

SAVCI CEZA TALEP ETT

Mütalaada, H.ç.nin paylat 13 saniyelik görüntüde Ne mutlu Türküm diyorsunuz ya biz Türk deiliz, Kürtüz, ne mutlu Kürtüm aslan parças dedikten sonra, iddianamede yer almayan Kürt sanatç Axn Biroya ait Hatin Ref Bi Ref hatin arksn çald iddia edildi. Söz konusu paylam Devletin egemenlik alametlerini alelen aalama ve Örgüt propagandas yapma olarak deerlendiren savclk, suçlarn ilediinin sabit olduunu öne sürerek, H.ç.nin cezalandrlmasn talep etti.

MÜTALAAYA TRAZ EDLD

H.ç.nin avukat Bekir Benek, Mütalaay kabul etmiyoruz. Dosyadaki gerçeklere aykr bir mütalaa verilmitir. ddianamede dosyada olmayan bir ark konulmutur, arknn tüm sözleri sanki müvekkil tarafndan paylalm gibi konulmutur. Bu hukuka aykr delildir. Hükme esas alnamaz, o sözlerin hiçbiri 13 saniyelik görüntüde yoktur. Müvekkil 18 yandan küçük bir çocuktur, Kürtlere dönük çok ar eyler yazlmas sebebiyle bunun tesiri ve kzgnlyla Ne mutlu kürdüm sözünü paylamtr. Kürdistanda suç deildir. Sayn Cumhurbakanmz da televizyonda söyledi, Kürdistan corafi bölge addr diye konutu.

SANIK BERAATIN STED

Müvekkilinin tahrik altnda paylam yaptn vurgulayan Benek, Paylat hususta da suç unsuru yoktur. Örgüt propagandas suçunun maddi ve manevi unsurlar olumamtr. TCKnn 29. Maddesi kapsamnda tahrik hükümlerinin de uygulanmas gerekmektedir. Müvekkilin beraatn talep ederiz dedi.

CEZA VERD, HÜKMÜ ERTELED

Durumaya verilen ara ardndan mahkeme heyeti, H.çnin üzerine atl suçun yasal unsurlarnn olumad, yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanmlanmam olduu gerekçesiyle beraatine karar verdi. Heyet, H.çnin görüntüde Türk bayran yere att gerekçesiyle Devletin egemenlik alametlerini aalama suçu iledii, 8 ay hapis cezas ile cezalandrlmas karar vererek, hükmün açklamasn geriye brakt.

Ana Sayfaya Git