8 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Siverek ilçesinde iki aşiret arsındaki 8 yıllık kan davası, her iki aşiretin kanaat önderlerinin girişimleriyle son buldu.

Haberler 22.06.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek ilçesinde 2 ailenin fertleri arasnda 8 yl önce balayan husumet, taraflarn bartrlmasyla sonlandrld.

lçeye bal Karpuzcu krsal mahallesinde ikamet eden zol airetine mensup Karada ailesi fertleri ile Karahan airetine mensup Karahan ailesi fertleri arasnda 8 yl önce yaanan sözlü tartma sonras çkan silahl kavgada 1 kii yaralanmt. Taraflarn 8 yl süren husumetin son bulmas için ailelerin önde gelenleri erdil Karahan ve Mehmet zol devreye girdi.

BARI YEME YEDLER

Karlkl ikna edilen aileler airet liderleri tarafndan Tal Mahallesinde verilen yemekte bir araya geldi. Tokalap öpüen iki aile fertleri kavgaya ve husumete son vererek bart. Düzenlenen bar yemeinde konuan Hasan zol Barn, huzurun ve refahn hüküm sürdüü bir Siverek için hepimizin elimizi tan altna koymas lazm. Gerçekten artk memleketimizde barn kazanmas için elimizden geleni yapmamz gerekiyor.

Bugün burada Karahan ve zol airetine mensup iki ailenin husumetini airet lideri erdil Karahan ve Mehmet zol ile birlikte sonlandrdk. Allah birliimiz beraberliimiz bozmasn, her zaman barn kazanmasn yüce Allahtan niyaz ediyorum, hepimiz Siverek çats altnda bir aileyiz dedi.

Ana Sayfaya Git