80 koyunun telef olma sebebi çok merak uyandırdı

80 hayvanın telef olduğu haberi ve bunun sebebi gündeme çıktı. Van’ın Muradiye ilçesinde kayalıktan peş peşe atlayan 80 koyun telef oldu.

Haberler 12.07.2017 - 18:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

80 hayvann telef olduu haberi ve bunun sebebi gündeme çkt. Vann Muradiye ilçesinde kayalktan pe pee atlayan 80 koyun telef oldu.

Alnan bilgilere göre, ilçenin Alkasnak Mahallesindeki yaylada mahalleliye ait yaklak bin 150 koyun, otlatld srada kayalklara doru gitti. Bu esnada kayalktan bir koyunun atlamas üzerine sürüdeki dier koyunlar da peinden atlamaya balad.

Durumu fark eden çobann müdahalesi sonucu sürüdeki koyunlar geri çevrilirken, 80 koyun ise kayalklardan atlayarak telef oldu. Erkan Özer adl çoban, Ben yaylada 8-10 kiiye ait olan koyunlar otlatyordum. Bir koyun kayalktan atlad, dierleri de ona bakarak atlamaya balad. Her atlayan koyunun telef olduunu fark edince sürünün önünü kesmeye çaltm. Ancak koyunlarn önünü kesene kadar 80 tanesinin atlamasn önleyemedim. çok üzüldüm, bu koyunlar neden böyle bir ey yaptlar anlayamadm dedi. Koyun sahiplerinden Ercan Yiit ise mahalleli olarak geçimlerini hayvanclkla saladklarn belirterek, Her vatandan az sayda koyunu var. Geçimlerimizi bu koyunlarla salyoruz. çou vatanda burada madur oldu. Yetkililerden yardm talep ediyoruz diye konutu

Ana Sayfaya Git