81 İl'den gidip Gölü temizledi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından AB İklim Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında kente giden 81 ilden 500 kişi, Van Gölü koylarında temizlik yaptı.

Haberler 02.10.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gölün Altnsaç ve n koyu, yemyeil ormanlar, St. Thomas Manastr ve Gevan sakl cenneti, Türkiyenin 81 ilinden giden ziyaretçilerini arlad.

TSO Avrupa Birlii Bilgi Merkezince AB klim Haftas dolaysyla düzenlenen programa katlmak üzere kente gelen 500 kii, Bizim gezegenimiz, bizim geleceimiz etkinlii kapsamnda gölün koylarnda yaklak 5 ton çöp toplad.

TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, etkinlie katlanlarn hepsinin doay seven gönüllü gençlerden olutuunu söyledi.

Türkiyenin her ilinden doaseverlerin katld etkinliin farkndalk oluturmas açsndan önem tadn belirten Oruç, öyle konutu:

Van Gölü gibi bir dünya deeri kirletiliyor. Biz temizledik ama amaç kirletmemek. Üç farkl koyda yaklak 5 ton çöp topladk. Van Gölü dünyann damnda bir göl. 1700 rakmda bu gölün turizme açlmas lazm. nsanlarn Van Gölünün güzelliklerini görmesi lazm. Bundan dolay bu koylar da tantmak gerekir. Buradaki bütün gönüllü insanlar hem Van Gölünün cennet koylarn gördüler hem de çevre duyarllna dikkat çektiler.

- Buralarn turizme kazandrlmasn istiyoruz

TSO Bakan Yardmcs Fevzi çelikta da etkinlikle Van Gölünün cennet koylarna dikkati çekmek ve çevre temizlii konusunda duyarllk oluturmak istediklerini vurgulad.

Böyle etkinlikler ilimizin deerlerinin korunmas için her zaman iyidir. Buralarn turizme kazandrlmasn istiyoruz. diyen çelikta, nsanlarn buralar görmesiyle daha çok turist çekebiliriz. Gerçekten 1700 rakmda bu kadar güzellii bir arada görmek herkese nasip olmaz. Bu corafyadan bize kalan bu mirasa herkesin sahip çkmas lazm. ifadesini kulland.

- Bu zenginlie kar duyarl olmamz lazm

Van Gölü Aktivistleri Dernei Bakan Erdoan Özel da çevreye duyarlln önemine deindi.

Hem doal hem de tarihi ve kültürel deerlere sahip çklmas gerektiinin altn çizen Özel, Van Gölü kysnda birçok tarihi yer var. Urartulardan kalan kümbet, manastr ve kaleler var. Halk olarak bu deerleri korumalyz. dedi.

Gölün koylarndaki temizlik etkinliine katlan Hüseyin Bilen, sahilde 6 ekiple temizlik yaptklarn anlatt.

Van Gölüne hayranlk duyduklarn belirten Bilen, Sadece Van için deil tüm dünya için buradayz. Doaya kar bir borcumuz var onu ödemeye geldi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git