87 yıldır kimliksiz

Mardin'in Derik ilçesinde, 4 çocuk ve 33 torunu olan 87 yaşındaki Şemse Yaşar'ın, 2 yıl önce tedavi için gittiği hastanede kimliği olmadığı ortaya çıktı. 67 yıl önce dini nikahla Ali Dursun ile evlenen, Şemse Yaşar'ın 3'ü erkek, 4 çocuğu var. Şemse Yaşar'ın çocukları ise, amcalarının nüfusuna kayıtlı. Yaşar'ın 63 yaşındaki oğlu Veysi Dursun, annesine kimlik verilmesi için müracaatta bulunduklarını, işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Haberler 26.03.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

85 yldr hiç hastaneye de gitmeyen Yaarn çocuklar, annelerinin kimliksiz olduunu, 2 yl önce hastanede örendi. 67 yl önce dini nikahla Ali Dursun ile evlenip, 3üncü ei olan emse Yaarn 3ü erkek, 4 çocuu var. Bu çocuklarn 2si bir amcann nüfusuna, dier 2si de baka amcann nüfusuna kaydedildi.

Baba Ali Dursun ise, 38 yl önce hayatn kaybetti. emse Yaarn büyük olu Veysi Dursun, annesinin hiç kimlik sahibi olmadn hastanede örendiklerini söyledi.

çOCUKLARI DA BLMYORDU

Annesine kimlik verilmesi yazmalarn sürdüünü söyleyen Veysi Dursun, bu durum karsnda akna döndüklerini ifade ederek, Benim yam 63. Annem 87 yanda. u ana kadar kimlii hiç olmam. Biz 3 erkek ve 1 kz olmak üzere, 4 kardeiz. Babam bizi, 2 amcamn nüfusuna kaydetmi. Biz de yetikin olana kadar bunu bilmiyorduk. Annemin 33 torunu var. Babam 38 yl önce vefat etti. Annemizin kimliksiz olduunu da bilmiyorduk. Annemi 2 yl önce hastaneye götürdüm. Ancak muayene için gittiimiz hastanede, annemin kimliinin olmadn örendik. Bir ekilde muayene oldu ama ilaçlar almakta zorlanyoruz. Annemin bir nüfus cüzdanna sahip olmas için urayoruz. Yetkililerden bu konuda bize yardmc olmalarn istiyorum dedi.

TORUNU TERCÜME ETT

Sadece Kürtçe konuabilen emse Yaar, durumunu 22 yandaki torunu Bedriye Dursunun tercümesiyle anlatt. Bedriye Dursun, Ninem kimliinin olmadn örendik. Ninem, kimliinin çkmasn istiyor. Son 2 yla kadar hiç hastaneye gitmedi. Ancak imdi kendisinde çeitli hastalklar çkt. Gözlerinde katarakt var. yi göremiyor. Bu nedenle bize ihtiyaç duyuyor. Kimliinin olmasn ve hastanede tedavisinin yapmasn istiyor. Kendisine nüfus cüzdan çkarmak için çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git