98 yaşında hacı oldu

En büyük oğlu 72 yaşında olan 98 yaşındaki Ahmet Vecdi Savaş, ilerlemiş yaşına rağmen geldiği kutsal topraklarda hac görevini ifa ederek hacı oldu.

Haberler 05.09.2017 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeden 91 bin 982 Müslümann hac olduu kutsal topraklara gelen Ahmet Vecdi Sava, 98 yanda hac oldu. Dünyann farkl noktalarndan Hac ibadeti için Mekkeye gelen 2 milyonu akn Müslüman, kutsal topraklarda haccn vaciplerini yerine getirmeye devam ediyor.

En yals 98 yanda

Ahmet Vecdi Sava, için kafile bakan ve hac adaylar seferber oldu. Arafat ve Minaya tekerlekli sandalye ile götürülen 98 yandaki Sava, ettii nasihatlerle de Türk haclarnn ilgi oda oldu. Eini 35 yl önce doum srasnda kaybeden Sava, Bursa eyh Edebali Cami mam Mehmet Yazar nezaretinde eytan talad. Atatürkün ölümünden önce stanbula geldiini ifade eden Sava, toplu konut müteahhitlii yaptn dile getirdi. Saln hayat boyunca sigara, alkol kullanmamaya borçlu olan 98 yandaki hac Savan 8 çocuu da hayatta. Torunun torununu da gören Savan en büyük çocuu ise 72 yanda. lk kez hacca gelen Sava, ilerlemi yana ramen verdii nasihatler ile dikkat çekti. Uykunun yar ölüm hali olduunu söyleyen Sava, yatmadan önce de abdest alnmas gerektiini vurgulad.

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan haclardan ilk kafile 6 Eylülde yurda dönecek. Tüm kafilenin 28 Eylüle kadar Türkiyeye dönmü olacak.

Ana Sayfaya Git