Hemşireler salgında ön cephede savaştı

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ön cephede yer alan hemşireler, sevdiklerinden uzakta, özveriyle çalışıyorlar.

Haberler 22.10.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi hastanesi olarak hizmet veren rnak Kadn ve Doum Hastanesinde görev yapan Sabri Saltan, Veysel Bence, Gamze Bik ile Kovid-19u yenen Mustafa Yaar, canlar pahasna sunduklar salk hizmeti ile hastalara ifa vermeye devam ediyor.

Hemire Veysel Bence salgn sürecinde büyük zorluklardan geçtiklerini belirterek hastalara ifa datmak için zor artlarda görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

Be aydr ailemi görmedim. Arkadalar ve hastalarla birbirimize moral vermeye çalyoruz. diyen Bence, hastalar psikolojik olarak zor durumda olmalar nedeniyle kimi zaman tepkilerini en üst seviyede gösterebildiini aktard.

Bence, Arkadalarmzla iyi bir koordinasyon halinde bu süreci yönetebiliyoruz. dedi.

HTYAçLARINI GDERMEK BZE DÜÜYOR

Sabri Saltan ise salgn sürecinde yüzlerce hastay tedavilerinin ardndan taburcu etmenin mutluluunu yaadklarn belirtti.

çou geceler hastalarn yannda sabahladklarn anlatan Saltan, Hastalarmz takip ettiimiz için onlarla sk temas halindeyiz. Bu da bizim sosyal hayatmz kstlyor. Hastalarn refakatçileri olmad için ihtiyaçlarn gidermek bize düüyor. Yemeklerini yemelerine, ilaçlarn içmelerine yardmc oluyoruz. diye konutu.

Saltan, hastalarn tedavi sürecinde büyük korku yaadna iaret ederek kendilerine düen en büyük görevin onlara moral vermek olduunu kaydetti.

PSKOLOJK DESTEK DE VERYORUZ

Gamze Bik de dünyann salgnla mücadele ettii bugünlerde görevlerinin, hastalara en iyi ekilde salk hizmeti sunmak olduunu belirtti.

Mesleimi çok sevdiim için disiplinli bir ekilde çalmaya devam ediyorum. ifadesini kullanan Bik, hala Kovid-19a ilikin bilgisi olmayan çok sayda hastann bulunduunu aktard.

Bu nedenle hastalar salgnla ilgili bilgilendirdiklerini dile getiren Bik, hastalara en çok da morallerini yüksek tutmalar konusunda destek olmaya çaltklarn söyledi.

Bik, Hastalarmz dar çkaramadmz için onlara psikolojik destek de veriyoruz. Hastalarmz da bu durumdan dolay çok mutlu oluyor. Psikolojik destek faydal oluyor. Bu sayede tedaviye daha çabuk yant veriyorlar. nallah bu süreci tedbirlerimizi alarak atlatp daha salkl bir ortam hep birlikte yakalayacaz. diye konutu.

KOVD-19U YEND HASTANEYE KOTU

Youn bakm hemiresi Mustafa Yaar da bir ay önce Kovid-19a yakalandn, 14 günlük karantina sürecinin ardndan salna kavuup tekrar görevine döndüünü belirtti.

nsanlarn hastal ciddiye almalar gerektiini ifade eden Yaar, Hastalk döneminde özellikle nefes darl yaanyor. Bir nefesin ne kadar önemli olduunu o an anlyorsun. nsanlara, bu hastal ciddiye alp maske, temizlik ve hijyen kurallarna uymalarn tavsiye ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git