Kaçak göçmenlerin paraları bitince

Afganistan ve Pakistan'dan insan kaçakçıları tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen, 150 kaçak göçmen, paraları bitince Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kaldı. Göçmenler burada yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 08.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerinde yaadklar zorluklar nedeniyle kaçan Afganistanl ve Pakistanl göçmenler, insan kaçakçlar ile anlaarak 300 ile 700 dolar arasnda deien ücretler karlnda yasa d yollarla Türkiyeye getiriliyor.

STANBUL VE AVRUPA HAYAL

stanbul ve Avrupaya gitme hayali ile ülkelerinden ayrlan, aralarnda çocuklarn da bulunduu 150 kiilik göçmen grubunun bu hayali, günlerce yaplan yaya yolculuk sonras Diyarbakrda son buldu. Paralar biten ve otobüslerin de almad grup, anlurfa-Diyarbakr yolundaki ehirleraras Otobüs Terminaline snd. Yaam alanlar otogar bahçesi olan göçmenlerin yemek ihtiyac, terminal çalanlar tarafndan karlanyor. Zor koullarda terminalde yaamlarn sürdürmeye çalan göçmenlerin çounun maskesiz dolat ve sosyal mesafe kuralna dikkat etmedii görüldü.

EVDEN çIKTIIMIZDAN BU YANA 2 AY GEçT

Kaçak göçmenlerden Afganistanl Abdülcelil sar (25), zorluk içinde yaadklarn belirterek, Bildiiniz gibi deil. Afganistanda da hayat zor. Afganistanda i sknts ve sava var. Köylerde yaamak gerçekten zor. Devlet adam olursan eer pek fazla yaatmyorlar. Devlete çalmayacaksn diyorlar. Baka yerde de i yok. Evden çktmzdan bu yana 2 ay geçti. Ramazan Bayramndan 10 gün sonra çktk yola. 3-4 gündür Diyarbakrdayz. Buradan da stanbula gitmek niyetindeyiz dedi.

Ana Sayfaya Git