'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'

HAK-İŞ Konfederasyonu 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' sebebiyle kadına yönelik şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa, mobbinge, güvencesizliğe karşı durmak için, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haberler 26.11.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAK- Konfederasyonu Diyarbakr l Bakan Ahmet Dinç, Öz Salk Sendikas ube Bakan Mehmet Aküzüm, Hizmet Sendikas ube Bakan Ercan Kahraman, Öz Güvensen l Bakan Hidayet Mee, kadn komitesi bakanlar ve kadn üyelerin katlmlaryla yaplan açklamada konuan Öz Salk Sendikas Diyarbakr Kadn Komitesi Bakan Hatice Bada, HAK- olarak, kadna yönelik iddetle mücadele çalmalarnn kararllkla devam etmesi gerektiine ve bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk almas gerektiine inanmaktayz dedi.

Dünyada olduu gibi ülkemizde de kadna yönelik iddetin devam ettiini ve her üç kadndan birinin, fiziksel veya cinsel iddete maruz brakldn belirten Bada, Son dönemde daha da younlaan çalmalardan, kamunun, sivil toplum kurulularnn, yazl, görsel, iitsel ve sosyal medyann bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz. çileri Bakanlmz tarafndan yerli ve milli imkanlarla oluturulan KADES programn 2018den bu bugüne kadar 2 milyon 758 bin 120 kadn indirmi ve 248 bin 473 ihbar alnmtr. Bu çalmalar sayesinde geçmite uradklar iddeti konuamayan, paylaamayan, gizli tutan kadnlarn artk konutuklarn, resmi makamlara ve sivil toplum kurulularna daha youn ekilde bavurduklarn, ikayette bulunduklarn görüyoruz. Dier taraftan kadna yönelik iddet konusunda hukuki düzenlemeler yaplrken, bu düzenlemelerin toplumsal deer yarglaryla örtümesi, onlarla çelimemesi ve toplumsal dokuyu, özellikle de temel yapmz olan ailenin çözülmemesi için azami dikkatin gösterilmesi gereklidir diye konutu.

DDET ÖNLEYEN çALIMALARIN YAPILMASI GEREKMEKTEDR

Hem çalma hayatnda hem de toplumsal yaamda, toplumsal deerlerin yerletirilmesi, tahkim edilmesi ve yeni deerlerle zenginletirilmesi için çalmalar yaplmas gerektiini söyleyen Bada, Toplum için sorun olan iddetle mücadele için, adli ve idari yaptrmlarn toplumun deer yarglarna uygun olmas, iddeti önleyici olumlu yapc deer yarglar oluturulmas, hogörü ve sayg deerlerini güçlendirici eitimler verilmesi, iddeti özendirici yeni medya yaynlarna engeller konulmas, aileyi özendirici ve güçlendirici olumlu kavramlar terimler cümleler oluturulmas gerekmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git